maandag 11 maart 2019

Cubaanse president Miguel Diaz-Canel veroordeelt 'agressie' tegen Venezuela

'Het Amerikaanse imperium intensiveert zijn criminele en brutale agressie tegen Venezuela'


De Cubaanse president Miguel Diaz-Canel herhaalde zondag 10 maart 2019 zijn veroordeling van de 'brutale agressie' tegen Venezuela en beschuldigde de Verenigde Staten van de acties tegen het land. 'Het Amerikaanse imperium intensiveert zijn criminele en brutale agressie tegen Venezuela', schreef Diaz-Canel zondag op zijn Twitter-account, verwijzend naar een langdurige nationale black-out in Venezuela. 

'De poging tegen het elektriciteitssysteem bracht de leugens en het cynisme van het valse humanitaire discours van het rijk aan het licht.We veroordelen de agressie tegen het thuisland van Chavez.'


'Handen van Venezuela', schreef hij.

In een Twitter-bericht zaterdag noemde Diaz-Canel de stroomstoring 'een vuile terroristische daad' om 'het verzet van het Venezolaanse volk te verpletteren en militaire interventie aan te moedigen'.


Sinds donderdagmiddag zijn Venezolanen getroffen door een langdurige stroomuitval in het hele land, volgens de autoriteiten veroorzaakt door sabotage bij een centrale waterkrachtcentrale. Elektriciteit werd vrijdagmiddag hersteld in ten minste 10 Caracas-districten na 20 uur stroomuitval, en ook in verschillende oostelijke staten. De hoofdstad werd echter zaterdag getroffen door een andere blackout.

(Suriname Mirror/Xinhua/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten