maandag 11 maart 2019

SWM werkt aan herstel drinkwatervoorziening in inheems dorp Kwamalasamutu

(Bron foto: NII)
Vooralsnog moeten bewoners gebruik maken van water uit nabijgelegen Sipaliwinirivier


Een delegatie van vier werknemers van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) verbleven 7, 8 en 9 maartt 2019 in het dorp Kwamalasamutu voor het verrichten van werkzaamheden aan het waterreservoir van het dorp. Bewoners van het gebied beschikken al geruime tijd niet over gezond drinkwater vanwege bijzondere omstandigheden die te maken hebben met de natuur en het klimaat,. Het team is bezig geweest om de aanwezige bron te reinigen en ligt het in de bedoeling om spoedig verder te gaan met de werkzaamheden, aldus het Nationaal Informatie Instituut, NII, zondag 10 maart 2019. 

Het team van de SWM werd geleid door Orfeo Derby, hoofd van de afdeling Distributie. Hij geeft aan, dat er eerst verslag gedaan zal worden aan de directie van het bedrijf waarna medewerkers binnen niet al te lange tijd naar Kwamalasamutu terugkeren om de werkzaamheden af te ronden.

Er zullen ook verschillende onderzoekingen verricht worden met betrekking tot de kwaliteit van het water. Indien alle testen goed zijn bevonden en de werkzaamheden zijn afgerond kan de plaatselijke bevolking genieten van gezond en schoon drinkwater.

Vooralsnog zal het dorp gebruik maken van water uit de nabijgelegen Sipaliwinirivier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten