maandag 11 maart 2019

Eerste steenlegging bouw 3.250 woningen te Te Altona 2, Vredenburg Serie B

President Bouterse en minister Hoefdraad pronken met, sociale, woningbouw in toespraken

Hoefdraad: 'Zes tot zeven jaren terug spraken we nog over 500 tot 1.000 woningen, we praten hier over 3.250 woningen'


Te Altona 2, Vredenburg Serie B in het district Wanica, zullen op een terrein van 400 hectare 3.250 woningen gebouwd worden. De eerste steenlegging vond gisteren plaats in aanwezigheid van president Desi Bouterse, vicepresident Ashwin Adhin, de ministers Gillmore Hoefdraad, Antoine Elias, Stephen Tsang, Lalinie Gopal en Roline Samsoedien, de districtscommissarissen Audrey Hankers en Wedperkash Joeloemsingh van Wanica. Ook de Hakrin- en Finabank waren  vertegenwoordigd. 

Op dit stuk areaal zullen  moderne en sociale twee- en drie slaapkamer woningen verrijzen. De woningen zullen door lokale banken gefinancierd worden en de moderne woningen kan de klant ook intern bij P & D Real Estate financieren, zo schrijft Starnieuws vandaag, maandag 11 maart 2019. Dit project wordt samen met de overheid uitgevoerd.

President Desi Bouterse zei weer, dat hij geen NDP-president, maar een volkspresident is. Voor elk gezin wil hij een woning. De president benadrukte, dat ondernemer Sarwankoemar Poenai zich bewezen heeft. Te Mawakabo zag hij kans om 102 woningen in minder dan 100 dagen op te leveren. Intussen heeft deze ondernemer veel ervaring en deskundigheid opgebouwd in deze branche, stelde de regeringsleider.

'We hebben huizen gebouwd, een scholencomplex en zoveel meer. We hebben veel werk te doen. Deze constructie waarbij we het bedrijfsleven inzetten, werkt goed. We hebben er alle vertrouwen in. Als we vertrouwen hebben in onszelf en in het land, kunnen we een grote hoogte bij bereiken. Laten we elkaar ondersteunen en dit land verder opbouwen. Ik roep alle Surinamers op om kritisch een bijdrage te leveren aan het geheel', zei Bouterse.

Het aannemingsbedrijf Sudong zal de eerste 1.000 sociale woningen bouwen. De woningzoekenden konden zich gelijk laten registreren voor een woning. Dat de woningnood groot is, was duidelijk te merken aan de grote groep mensen die zich liet registreren.

Altona 1
Het Altona gebied is 700 hectare groot. De 72 sleutelklare woningen zijn gisteren ook opgeleverd. Adhin mocht de eerste sleutel van deze groep woningen overhandigen. De huizen staan op Altona 1. Hier heeft P &D 200 woningen opgeleverd. De eerste groep van 128 gezinnen had de sleutels reeds ontvangen.

Districtscommissaris Hankers gaf aan hoe blij ze is met het feit dat wederom burgers aan een woning geholpen zijn in het district Wanica. Ze wenste zowel het bedrijf als de kopers veel succes toe. Ze benadrukte private public partnership waarbij ondernemers als Poenai van P & D helpen om invulling te geven aan beleidsdoelen van deze regering, de woningnood.

De verschillende sprekers benadrukten de woningnood. Hoefdraad beweerde, dat in de eerste vijf jaren van regering Bouterse een behoorlijke inhaalslag is gemaakt. De Financiën-minister zei dat hij gehoord heeft, dat ongeveer 22.000 gezinnen op zoek zijn naar een woning. Volgens Hoefdraad geeft dit aan dat de nood hoog is. 'Midden in de crisis hebben wij geprobeerd hier en daar woningen te leveren aan degene bij wie de nood echt hoog was. Dit is een enorme stap vooruit. Zes tot zeven jaren terug spraken we nog over 500 tot 1.000 woningen. We zeiden toen, waw! We praten hier over 3.250 woningen die in één keer gebouwd zullen worden. Dit geeft het ondernemerschap van Poenai aan, het niveau van onze bankiers om in te grijpen waar nodig is en de nodige ondersteuning te geven', zei Hoefdraad.

Adhin merkte op, dat Wanica razendsnel vooruitgaat. 'Alleen het feit dat we vandaag hier staan, geeft aan dat private public partnership werkt. Regeren is niet alleen vooruit kijken, maar is ook durven ondernemen en wel met de ondernemer. De regering heeft heel veel betrokkenheid gehad in de economie.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten