maandag 11 maart 2019

Hoofd Regiobijstandsteam (RBT) rijdt een 5-jarige jongen aan op een zebrapad...


Slachtoffertje loopt een armfractuur op

Politieman heeft de medische kosten van jongetje betaald


Het hoofd van het Regiobijstandsteam (RBT) van het Korps Politie Suriname, inspecteur Sergio Gentle - penningmeester van de Politiebond -, heeft vrijdagmiddag een 5-jarige jongen aangereden op een zebrapad (!) van de kruising Fred Derbystraat en de Drambrandersgracht. Dit meldt het Dagblad Suriname vandaag, maandag 11 maart 2019.

Uit het politieonderzoek blijkt, dat een tante van de aangereden jongen na school de kinderen was gaan afhalen. Gekomen op de kruising heeft de dienstauto, die met hoge snelheid reed, de 5-jarige jongen op het zebrapad aangereden. Volgens de tante had zij de hand van haar dochter vastgehouden en haar neefje had op zijn beurt de hand van zijn 6-jarig nichtje vastgehouden. De drie zouden de weg op dat moment oversteken. De tante zag de pick-up met hoge snelheid naderen en trok aan de arm van haar dochter. Intussen was de jongen op het wegdek en werd door de dienstauto, bestuurd werd door de inspecteur, aangereden.

Getuigen verklaarden, dat de politie-inspecteur alleen in het dienstvoertuig zat en dat hij na de aanrijding, en nog voor de komst van de politie, was verdwenen.

De jongen die was aangereden, werd per ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP. Getuigen hebben ook verklaard, dat de politieman nog getracht heeft om de aanrijding te voorkomen en daarbij tegen een mast tot stilstand kwam.

Gentle verliet de plaats om zich te begeven naar de Spoedeisende Hulp om het slachtoffertje de nodige en spoedige medische hulp te laten geven. Bovendien heeft hij de medische kosten van het slachtoffer, wat meer dan Srd 1.000 bedroeg, betaald.

Gentle werd op diezelfde dag bij proces-verbaal gehoord door Verkeersunit Paramaribo, waarbij zijn rijbewijs na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is ingevorderd.

Het kind heeft een armfractuur opgelopen. Het onderzoek duurt voort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten