maandag 11 maart 2019

Peruaanse president Vizcarra benoemt acteur en oud-minister als premier

(Bron foto: Twitter)
Salvador del Solar diende kort als minister van Cultuur onder oud-president Kuczynski


De Peruaanse president Martin Vizcarra zal acteur en voormalig minister Salvador del Solar vandaag, maandag 11 maart 2019, als zijn nieuwe premier benoemen, zeiden drie bronnen, aldus persbureau Reuters.

Vizcarra heeft zijn regering wakker willen schudden nadat zijn goedkeurings-percentage in de afgelopen weken begon te dalen.

Een opgeleide advocaat, Del Solar, is het best bekend voor zijn rollen in Spaans-talige films. Hij diende ongeveer een jaar als minister van Cultuur onder oud-president Pedro Pablo Kuczynski, die een jaar geleden ontslag nam vanwege een corruptieschandaal.Vizcarra zal vandaag naast Del Sol andere nieuwe kabinetsministers benoemen, zeiden de bronnen, die vroegen niet bij naam genoemd te worden, omdat er geen officiële aankondiging was gedaan.

Lokale media meldden eerder vandaag, dat Vizcarra Del Solar als zijn nieuwe premier had gekozen. De woordvoerster van Vizcarra reageerde niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar. Del Solar kon niet meteeen worden bereikt voor commentaar.
(Suriname Mirror/Reuters/El Comercio/Twitter/YouTube/Gestion)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten