maandag 18 maart 2019

Bedevaartsoord te Weg naar Zee deels afgebrand

Er zou sprake zijn van brandstichting


Het bedevaartsoord te Weg naar Zee is afgebrand. Naast het gebouw zijn ook de beelden en voertuigen in vlammen opgegaan. Een ooggetuige zegt vanochtend, maandag 18 maart 2019,  op Starnieuws, dat het triest is om te zien wat een puinhoop er heerst.

Pandit Ramon Bajnath, voorzitter van de Stichting Bedevaartsoord, is van slag door het drama. Zijn levenswerk en bezittingen zijn vernietigd.

Hoewel de schade aanzienlijk is, is de zaal waarin de levensgrote beelden zijn niet in de vlammen opgegaan. Bij daglicht is de schade die is aangericht en wat bespaard is gebleven beter te zien.

De brand brak gisteravond rond tien uur uit. Bajnath zegt, dat het Godswerk is dat de beelden in de zaal bespaard zijn gebleven. Dit gebouw staat verbonden met het gedeelte dat is afgebrand. De grote hal waar de diensten (poedja) worden gehouden, is wel door de vlammen verteerd. Het woongedeelte, de grote keuken, gereedschappen, materiaal voor vervaardigen van beelden, duizend stoelen, complete inboedel zijn vernietigd. Twee voertuigen zijn ook afgebrand.

De brand is vermoedelijk in de buurt van ent busje buiten het gebouw ontstaan. De geestelijke was in zijn woning toen twee vrouwen, die op het complex wonen, alarm sloegen. Bajnath zegt dat de vlammen snel om zich heen grepen.

Het onderzoek naar de oorzaak van de brand is gaande. De politie is ter plekke bezig om getuigen te horen.

Verschillende personen hebben verklaard dat zwervers zich ophouden in de omgeving. Volgens hen is er sprake van brandstichting.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten