maandag 18 maart 2019

Refineria di Kòrsou en Curoil stellen vanwege verslechterde situatie Isla gezamenlijk noodplan op

Noodplan heeft als doel het veiligstellen van de installatie bij mogelijke onrust

Tweede doel het veiligstellen van de lokale brandstofvoorziening


Overheids-nv’s Refineria di Kòrsou (RdK) en Curoil zijn in verband met de verslechterde situatie bij de Isla/PdVSA-raffinaderij bezig gezamenlijk een noodplan op te stellen. Zo leest het Antilliaans Dagblad in een schrijven van de regering aan het College financieel toezicht (Cft), aldus het AD maandag 18 maart 2019.

Het noodplan heeft als doel het veiligstellen van de installatie bij mogelijke onrust door het mogelijk uitblijven van betaling van salarissen aan het personeel van Refineria Isla Curaçao, dochteronderneming van Petróleos de Venezuela S.A. (PdVSA). Daarnaast is het doel het veiligstellen van de lokale brandstofvoorziening.

'Isla is niet in staat aan haar betalingsverplichtingen te voldoen', schrijft de regering. De betalingen voor utiliteiten lopen inmiddels 50 miljoen gulden achter. Ondanks beweringen van Isla zelf dat aan het onderhoud van het gehuurde raffinaderijcomplex wordt voldaan, stelt de regering dat ‘onderhoudsverplichtingen worden uitgesteld’.

Het document herinnert ook aan de sancties van de Verenigde Staten jegens Venezuela die sinds 25 januari zijn aangescherpt (en die op 28 april aanstaande leiden tot een volledige ban op Venezolaanse olie en de daarmee gepaard gaande transacties).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten