maandag 18 maart 2019

Algemene Werknemers Bond: Personeel Zorghotel, RCR Medical Centre, hoeft niet voor baan te vrezen

'Het RCR-managementteam wil gemakkelijk van de werknemers afkomen'

Medewerk(st)ers worden geplaatst bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, 's Lands Hospitaal en het ministerie van Volksgezondheid


Werknemers van RCR Medical Centre hoeven niet bang te zijn dat ze op straat worden gezet. Dat zegt Donovan Grep van de Algemene Werknemers Bond (AWB), zo meldt de Ware Tijd vandaag, maandag 18 maarrt 2019. 

Het personeel verkeerde onlangs opnieuw in onzekerheid nadat twee collega’s waren ontslagen. 'Het personeel is toen in opstand gekomen tegen deze kwestie en zelfs de patiënten wilden hun solidariteit tonen. Maar, we hebben de mensen tot rust kunnen brengen', zegt de vakbondsbestuurder.

Hij wijst eropm dat het ontslag van de twee vrouwen ongegrond is, omdat een ontslagvergunning van het ministerie van Arbeid ontbreekt. De directeur van het Zorghotel, die in het buitenland vertoeft, is volgens Grep in contact getreden met de bond en de zaak zal worden besproken. De medewerksters zouden ontslagen zijn, omdat ze tijdens werkuren een sekswebsite zouden hebben bezocht. 'Waar staat geschreven, dat mensen niet op zo'n site mogen gaan? Personen kunnen ook per ongeluk klikken op een site, omdat er zoveel links zijn', zegt Grep. Ook het ontbreken van een paar waterflessen wordt toegeschreven aan de twee vrouwen, maar volgens de vakbondsman is dat geen valide argument.

Het RCR-managementteam wil volgens Grep gemakkelijk van de werknemers afkomen. De bond eist een sociaal plan waarin onder meer een afkoopregeling is opgenomen.

'Het personeel moet onder andere salarissen van drie maanden en vakantiegeld krijgen', meent Grep. Ook moet het ingehouden AOV- en pensioenpremies terugkrijgen, omdat dat geld niet is afgedragen. Hij beschuldigt het managementteam van rancune.

De medewerkers hebben eind februari de bond ingeschakeld toen zij massaal werden opgeroepen om ontslagbrieven te tekenen. De regering heeft het hotel begin februari gekocht op de veiling. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft de bond meegedeeld, dat niemand ontslagen wordt. De medewerkers worden geplaatst bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, 's Lands Hospitaal en het ministerie van Volksgezondheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten