maandag 18 maart 2019

Vicepresident Adhin belooft dat afgebrande gebouwen bedevaartsoord Weg naar Zee worden herbouwd

Soeparmin Djojobesari van Djojo bedrijvengroep gaat nieuw gebouw opzetten in staalconstructie

(Bron screenshot: YouTube)

Vicepresident Ashwin Adhin belooft, dat de gebouwen van het bedevaartsoord te Weg naar Zee die zondagavond afgebrand zijn, zullen worden herbouwd. Hij heeft zich vanmorgen, maandag 18 maart 2019, georiënteerd bij het oord, aldus Starnieuws. Adhin heeft de hulp ingeroepen van particulieren.

Soeparmin Djojobesari van de Djojo bedrijvengroep is bereid gevonden om hulp te bieden. Djojobesari die zich ook ter plekke heeft georiënteerd, zegt op Radio ABC, dat hij van plan is om een nieuw gebouw op te zetten in staalconstructie. Er is veel hout op het complex wat het brandgevaar groter maakt.

De ondernemer, die van Commewijne is, helpt in diverse districten met sociale projecten. Hij zegt op deze manier terug te geven aan de gemeenschap. Hij kijkt niet naar etniciteit of geloof. Waar er nood is en hij hulp kan verlenen, doet hij dat.

De vicepresident zei in het staatspropagandaprogramma Bakana Tori op radiozender SRS, dat de eerste opvang al in orde is gemaakt door de regering. De mensen krijgen assistentie waardoor hen niks tekort komt. Hij heeft het bedrijfsleven is ingeschakeld voor herbouw van het oord. Adhin is sinds de brand zondagavond bezig met deze kwestie. Hij heeft aangegeven dat er duurzaam herstel komt van de plek.

Eerder op de dag zei pandit Ramon Bajnath, voorzitter van de Stichting Bedevaartsoord, dat hij verwacht dat er hulp zal komen vanuit de samenleving. Hij schat dat de schade meer dan een miljoen Srd is. Het gedeelte waar de diensten (poedja) worden gehouden, is geheel afgebrand. Zijn woongedeelte, de grote keuken en twee voertuigen zijn in de vlammen opgegaan. Daarnaast zijn spullen die opgeslagen waren, vernietigd door de brand. Het is een zware slag voor de geestelijke, maar hij verwacht deze te boven te zullen komen met steun van de gemeenschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten