maandag 18 maart 2019

Minister van Financiën Curaçao stelt mogelijk sanctiebeleid in voor ambtenaren niet gemachtigd voor betalingen

'Het moge duidelijk zijn dat aangaan verplichtingen zonder noodzakelijke machtiging overtreding is'


Minister van Financiën Kenneth Gijsbertha (MAN) overweegt sanctiebeleid te introduceren voor ambtenaren die niet of onvoldoende gemachtigd zijn voor betalingen en die de overheid aan financiële verplichtingen hebben gebonden.

Het ministerie van Financiën heeft geconstateerd, dat bij verschillende ministeries weleens financiële verplichtingen worden aangegaan door personen die daartoe niet gemachtigd zijn. En als de betreffende minister daarop wordt gewezen, wordt de ambtenaar daar nog onvoldoende op aangesproken. Aldus de Financiën-minister in een brief aan alle secretarissen-generaal, sector- en beleidsdirecteuren, hoofden van inspectie en uitvoeringsorganisaties, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 18 maart 2019.

'Het moge duidelijk zijn dat het aangaan van verplichtingen zonder de noodzakelijke machtiging dan wel onvoldoende gemachtigd, beschouwd wordt als een overtreding', aldus Gijsbertha.

De minister legt uit, dat aan het begin van ieder jaar conform de Landsverordening comptabiliteit per ministeriële beschikking (MB) de verantwoordelijke minister en de minister van Financiën personen aanwijzen die financiële verplichtingen mogen aangaan, waarbij ook de hoogte van de bedragen aangegeven wordt. Hiervan wordt een register bijgehouden. De overtredingen worden verder per kwartaal door het ministerie van Financiën gerapporteerd, die vervolgens de rapportage aan de Raad van Ministers (RvM) aanbiedt voor het treffen van de nodige maatregelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten