maandag 18 maart 2019

Personeelsleden St.Vincentius Ziekenhuis beëindigen actie na ontvangst koopkrachtversterking

In drie termijnen wordt in totaal 2.5 miljoen Srd uitbetaald met terugwerkende kracht


Personeelsleden van het St.Vincentius Ziekenhuis die al enkele weken in actie waren, werken vanaf dinsdag weer normaal. Zij hebben hun koopkrachtversterking maandag 18 maart 2019 uitbetaald gekregen. De directie werkt eraan om de achterstallige twk-gelden over 2018 vanaf dinsdag uit te betalen. Dit is het resultaat van een onderhoud dat de directie en de bond maandagmorgen hebben gehad, aldus de Ware Tijd. 

Zowel bonds-ondervoorzitter Jetty Melcherts als ziekenhuisdirecteur Manodj Hindori hebben het resultaat uit dit gesprek bevestigd. Melcherts deelt mee, dat de actie van het personeel hiermee is opgeheven.

De medewerkers waren ruim twee weken in actie uit ontevredenheid over de vertraagde uitbetaling van de gelden. Hindori, die het gesprek met de bond positief noemt, zegt dat er in totaal 2.5 miljoen Srd aan het personeel uitbetaald moet worden met terugwerkende kracht (twk). Dit zal in drie tranches gebeuren, dinsdag wordt de eerste tranche overgemaakt.

De totale koopkrachtversterking die maandag is overgemaakt bedraagt Srd 400.000.

Hij is er opgelucht over dat de actie is opgeheven. In de periode toen het personeel het werk had neergelegd, zegt Hindori, werden geen nieuwe opnames gedaan van patiënten opgenomen. 'Als je minder patiënten opneemt, derf je inkomsten.' Nu daar het werk weer opgepakt zal worden, zegt hij, kan dit ingehaald worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten