maandag 18 februari 2019

VHP heeft nu ook een kern in Palumeu

'Houd u ons niet voor de gek, wij eren de partij die ontwikkeling brengt in het binnenland'

(Bron foto: VHP)
'Mijnheer Chan u heeft nu de kans om voor eeuwig de harten van de inheemsen te winnen'


VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft de gemeenschap van Palumeu in zuid-Suriname (Boven Tapanahonirivier) gistermiddag bij de installatie van een kern verzekerd, dat zijn partij het vertrouwen in haar gesteld, niet zal beschamen. 

De partij heeft de noden van de mensen, die reeds zes maanden in het donker zitten, aangehoord. Ook drinkwater is een probleem als het niet regent, zo bericht Starnieuws vandaag, maandag 18 februari 2019.

Dit is de tweede kern in het gebied. De eerste kern zag zaterdag het levenslicht in het inheemse Trio-dorp Pelelu Tepu. De VHP stelt dat het gaat om dezelfde noden als in heel het binnenland. Het verre binnenland is in geen tijden zo verwaarloosd geweest, zeggen de dorpsbewoners. Zij hebben hun hart gelucht en zeggen dat ze zwaar in de steek zijn gelaten.

Aangegeven werd tijdens de vergadering, dat de VHP niet eerder op bezoek is geweest en geen beloften heeft gedaan. Een van de dorpsoudsten presenteerde Santokhi aan de samenleving. De mensen van het dorp zijn blij hem nu 'face to face' te zien. 'Houd u ons niet voor de gek', zei de dorpsoudste bij de introductie. 'Wij eren de partij die ontwikkeling brengt in het binnenland.'


'Mijnheer Chan u heeft nu de kans om voor eeuwig de harten van de inheemsen te winnen. Zij hebben allemaal de kans gehad en zij hebben ons allemaal bedrogen. U begint met een schone lei. Wij gaan u ondersteunen. Maak het waar', zei Patakajana Seymor een van de prominenten uit het dorp.

De jongerenorganisatie van Palumeu heeft in een brief enige wenselijkheden aan de partijvoorzitter overhandigd. Aan het verzoek om voetballen kon de VHP-voorzitter direct gehoor geven met het overhandigen van drie voetballen. Ook werd een honderdtal kinderboeken toegezegd voor de mini schoolbibliotheek, waar een leerkracht om heeft gevraagd. Deze zullen spoedig worden overgevlogen.

Om aan te geven dat Santokhi het vertrouwen van de mensen niet zal beschamen, heeft hij de kernvoorzitter Sikiwa Malaika omgedoopt tot 'Chan'. 'Palumeu heeft zijn eigen Chan via wie het werk zal worden voortgezet', beloofde Santokhi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten