maandag 18 februari 2019

Bewoners van Wintiwai in afwachting definitief besluit OWT&C inzake bouw 'uitvaartpark'

(Bron foto: Gilliamo Orban/de Ware Tijd)
OWT&C: 'Vooralsnog kan de bouwvergunning niet worden ingetrokken'

Ministerie wacht op resultaat van een juridisch en bouwtechnisch onderzoek


Bewoners van Wintiwai die geen uitvaartpark aan de Draibatrastraat willen, hebben tot nu toe niet de gewenste reactie gekregen van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C). Dit departement heeft onlangs in een schrijven laten weten, dat het vooralsnog de bouwvergunning niet kan intrekken zoals de bewoners hebben verzocht. Het ministerie stelt dat op grond van de ruis die bij de bewoners is ontstaan naar aanleiding van de mogelijke afwijking van de vergunningsvoorwaarden, de bouw is stopgezet, zo bericht vandaag, maandag 18 februari 2019, de Ware Tijd.

'Na de stopzetting van de bouwwerkzaamheden is door het ministerie een juridisch en bouwtechnisch onderzoek uitgevoerd, waarvan het resultaat wordt afgewacht', aldus het departement.

Het ministerie schrijft verder dat tot nu toe de districtscommissaris (Remy Pollack) hem niet formeel in kennis heeft gesteld misleid te zijn, zoals door de bewoners is aangehaald in hun schrijven.

De grondslag voor het ministerie voor het afhandelen van de aanvraag voor een bouwvergunning is onder andere gebaseerd op de verklaring van geen bezwaar die is verleend door de districtscommissaris. OWT&C is er vanuit gegaan dat alle procedures, voorafgaand aan het afgeven van de desbetreffende verklaring, in acht zijn genomen. Ook is eerder uit de bouwvergunningaanvraag niet gebleken, dat er een faciliteit voor het cremeren in het gebouw zal worden geplaatst, zegt het ministerie.

In het schrijven van de bewoners staat, dat districtscommissaris Remy Pollack hen op 21 januari heeft gezegd, dat hij is misleid door uitvaartbedrijf M. J. Poese. 'Hij heeft uitgelegd dat hij op 23 maart 2017 een verzoek heeft gekregen voor de bouw van een zakenpand ten behoeve van een uitvaartcentrum, maar nu blijkt het te gaan om een uitvaartpark waar een begraafplaats, mortuarium, crematorium en aula zullen komen', staat in de brief. Intussen is Pollack gestopt als districtscommissaris en opgevolgd door Eric Grauwde.

De woordvoerder van de bewoners, Reuel Koanting, zegt dat binnenkort een petitie zal worden ingediend bij parlementsvoorzitster Jennifer Geerlings-Simons. Er zal daarna uiterlijk twee weken worden gewacht op maatregelen door de overheid. Eerder had Koanting gezegd, dat bewoners de weg zouden barricaderen waar het gebouw in aanbouw is. 'We wilden eerst bij alle instanties aan de bel trekken en als er niets gebeurt, gaan we actie voeren', aldus Koanting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten