maandag 18 februari 2019

Venezuela zendt 20.000 voedselpakketten voor hongerende kinderen in Cúcuta, Colombia...

(Bron foto: Twitter)
Interim president Guaido beschrijft de uitspraken van Rodriguez als 'cynisch'


De Venezolaanse regering zal komend weekend voedsel uitdelen aan arme inwoners van de Colombiaanse grensstad Cucuta, zei de minister van Informatie maandag 18 februari 2019, een poging die parallel zou lopen met de plannen van de oppositie om humanitaire hulp binnen te halen. 

Oppositie-activisten hebben zaterdag gezworen om voedsel en hulp aan te bieden die de Verenigde Staten deels via buurlanden heeft geleverd, ondanks de weigering van president Nicolas Maduro om hulp te aanvaarden.

Miljoenen ondervinden honger en ondervoeding te midden van ernstige voedseltekorten in het land met hyperinflatie.

'We gaan meer dan 20.000 dozen (voedsel) meenemen naar de broeders en zusters van Cucuta om te helpen met de situatie van extreme nood van de jongens en meisjes van Cucuta', zei Informatie-minister Jorge Rodriguez in op de televisie.


Hij zei niet expliciet dat het voedsel zou worden gedistribueerd in Cucuta.

Oppositieleider Juan Guaido, die vorige maand artikelen van de Grondwet aanriep om zichzelf tot president te verklaren, heeft zaterdag een nationale campagne gestart om voedsel en medicijnen het land in te brengen over land en over zee.

Guaido beschrijft de uitspraken van Rodriguez als 'cynisch'. 'Dit verandert niet in het minst ons plan om druk te genereren, om de komst van de hulp te verzekeren', zei hij op een nieuwsbriefing.

'Als het niet op de drieëntwintigste binnenkomt, zal het op de vierentwintigste komen, het zal op de vijfentwintigste februari binnenkomen', zei hij.


(Suriname Mirror/Reuters/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten