maandag 18 februari 2019

Venezolaanse president Maduro organiseert ​​'immens' concert 'Manos fuera de Venezuela' aan de Colombiaanse grens

Maduro tracht 'Live Aid'-concert van Virgin Atlantic-oprichter Sir Richard Branson loef af te steken


De Venezolaanse president Nicolas Maduro is van plan om een ​​'immens' concert, 'Manos fuera de Venezuela', aan de Colombiaanse grens te organiseren ter compensatie van het 'Live Aid'-concert van Virgin Atlantic-oprichter Sir Richard Branson, gericht op het onder druk zetten van de regering om humanitaire hulp te bieden. 

Het concert, dat door de Venezolaanse regering wordt georganiseerd, vindt aanstaand weekend plaats op de Simon Bolivar-brug die de twee landen met elkaar verbindt, zei Informatie-minister Jorge Rodriguez maandag 18 februari 2019.



'We hebben een voorstel van veel Venezolaanse artiesten geaccepteerd die om een ​​cultureel evenement hadden gevraagd, een groots concert voor de vrede', zei Rodriguez op staatstelevisie VTV.

Ondertussen plant Branson een line-up van internationale en regionale artiesten voor een concert aan de Colombiaanse kant van de grens. Optredens worden verwacht van onder andere Nacho, Alesso, Ricardo Montaner, Mau y Ricky, Camilo Echeverri, Luis Fonsi, Alejandro Sanz, Maluma, Maná, Carlos Baute, Paulina Rubio, Gusi, Juan Luis Guerra en Reymar Amoroso.

Zijn doel is om $ 100 miljoen bijeen te brengen en de grenzen van Venezuela opnieuw te openen, 'zodat humanitaire hulp eindelijk die miljoenen kan bereiken die het het meest nodig hebben', zei Branson.

Het Caribische land lijdt aan jarenlang wanbeheer, een instortende economie en wijdverspreide honger die miljoenen mensen heeft doen vluchten. De VS slaan voedsel en medische benodigdheden op in het Colombiaanse grensplaatsje Cucuta voor interim-president Juan Guaido's 23 februari-deadline voor het Venezolaanse leger om humanitaire hulp toe te staan.

Maduro heeft zijn veiligheidstroepen bevolen om die benodigdheden te blokkeren, en beschrijft het als een 'show'.


(Suriname Mirror/El Espectador/Bloomberg/Twitter/El Nuevo Herald/)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten