(Bron foto: Facebook) |
'Curaçao moet zich te allen tijde als vredeszone blijven opstellen'
Solidaridat Sindikal, een vereniging van verschillende vakbonden, komt vanochtend, maandag 18 februari 2019, om elf uur weer bijeen om dan een standpunt te bepalen in de kwestie dat Curaçao bereidheid heeft getoond als een hub te fungeren voor humanitaire hulp aan het noodlijdende Venezuela. Dat verklaart Gherrel Remilia, voorzitter van vakbond Apri, die het stafpersoneel bij de Isla-raffinaderij vertegenwoordigt, in het Antilliaans Dagblad.
Vrijdag hebben de bonden een brief overhandigd aan premier Eugene Rhuggenaath (PAR) waarin zij hun ongenoegen kenbaar maken over het principebesluit dat Curaçao als mogelijk steunpunt beschikbaar is. Volgens de bonden wordt Curaçao misbruikt in de strijd van de Verenigde Staten tegen Venezuela en moet Curaçao zich te allen tijde als vredeszone blijven opstellen.
In de brief schrijven de vakbonden, dat ze met veel aandacht de ontwikkelingen van de afgelopen periode hebben gevolgd, ‘die uiteindelijk tot een confrontatie tussen Venezuela en de VS hebben geleid’.
'In dit kader is bovendien een gevoelige situatie in Venezuela ontstaan waarbij er nu twee presidenten zijn. Zo is ook het verzoek voor humanitaire hulp ter sprake gekomen.' 'De vakbonden van Curaçao zijn niet tegen humanitaire hulp voor welk land dan ook. Maar, we hebben kennisgenomen van het feit dat deze humanitaire hulp gepaard zal gaan met mogelijke militaire eenheden.'
Volgens de bonden - en zo verklaarde voorzitter Angelo Meyer, voorzitter van de bond PWFC voor de Isla-werklieden, vrijdag ook al - wordt deze vorm van humanitaire hulp door Venezuela gezien als een confrontatie. Maduro’s opposant Juan Guaidó juicht elke vorm van civiele hulp van buitenaf - voedsel en geneesmiddelen, waar een chronisch tekort aan is - juist toe
Geen opmerkingen:
Een reactie posten