maandag 18 februari 2019

Dorpsgemeenschappen in Mapanegebied willen herstel van de rijweg naar Carolina

(Bron foto: Frans Nijda)
Delegatie ministerie van OWT&C oriënteert zich ter plaatse


Dorpsgemeenschappen in het Mapanegebied kijken uit naar het herstel van de rijweg naar Carolina. Die verkeert al geruime tijd in zeer slechte staat, waardoor omliggende dorpen moeilijk bereikbaar zijn. Nadat ze vaak hebben aangeklopt bij de overheid voor aanpak van het probleem, heeft een delegatie van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) zich zaterdag met vertegenwoordigers van het commissariaat Para ter plekke georiënteerd, zo meldt de Ware Tijd vandaag, maandag 18 februari 2019.

Frans Nijda, kapitein van het dorp Peninika, was er ook bij. 'Zij zullen praten met de minister. Ik hoor daarna wat er verder zal gebeuren. De staat van de weg is nog steeds zeer slecht', zegt hij desgevraagd.

Volgens een andere kapitein, Frans Noordzee van het dorp Java, zijn er veel houtconcessies in het gebied. Hij zei eerder, dat er bijna dagelijks vrachtwagens met grote houtblokken gebruikmaken van de weg, waardoor deze nog slechter wordt. 'In de regentijd is het gebied haast niet toegankelijk. Zelfs als je met een four wheel drive-pick-up gaat zit je vast en het is moeilijk om eruit te komen.'

Noordzee zegt dat niet alleen dorpelingen worden gedupeerd, maar ook bezoekers. Hij vertelt dat er vroeger veel gebruik werd gemaakt van de weg, maar deze raakte verwaarloosd doordat veel mensen naar de stad verhuisden. Door de economische activiteiten in het gebied, wordt de weg weer veel gebruikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten