donderdag 28 februari 2019

Uitspraak in Kort Geding inzake Rij- en Voertuigenbelasting laat paar weken op zich wachten

Zo'n 20.000 mensen hebben inmiddels bezwaar aangetekend tegen betaling van de belasting


De rechter in Kort Geding heeft twee weken nodig om vonnis te kunnen vellen in de zaak van Anand Biharie van de Stichting Centre for Public Affairs Suriname tegen de Staat Suriname om de betaling van Rij- en Voertuigenbelasting op te schorten. 

De Staat moet op 7 maart reageren, waarna de stichting op 11 maart aan de beurt komt. Hierop heeft de Staat de ruimte om op 13 maart voor de tweede keer in te gaan. Dan zal de rechter bepalen wanneer de uitspraak zal worden gedaan.

De betalingsverplichting van de Rij- en Voertuigenbelasting gaat per morgen in. De regering had uitstel van betaling verleend van twee maanden.

Biharie zegt, dat hij rekening gehouden had ermee dat er niet gelijk uitspraak zou komen. Daarom heeft hij president Desi Bouterse in een verzoekschrift gevraagd om de betalingsverplichting op te schorten totdat de uitspraak van de rechter is gedaan in deze zaak. Hij heeft nog geen reactie gekregen.


 
Intussen hebben volgens Biharie zo'n 20.000 mensen bezwaar aangetekend tegen betaling van de belasting. Zij kunnen niet beboet worden door de politie, omdat ze kunnen aantonen dat ze bezwaar ingediend hebben bij de Belastingdienst. De automobilisten moeten wel een kopie bij zich houden van het bezwaarschrift.

De politie heeft  bekendgemaakt, dat agenten vanaf 13 maart stringent erop toe gaan zien dat de wet in kwestie wordt nageleefd. Overtreders van de wet zullen gesanctioneerd worden. Maar, de politie heeft verder geen details verstrekt over hoe opgetreden zal worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten