donderdag 28 februari 2019

MCB Bank inzake Robbie’s Lottery : 'Een bank mag de relatie opzeggen in geval van een verdenking van witwassen'

'Daar komt bij dat Dos Santos na veroordelingen opnieuw negatief in het nieuws is gekomen in verband met witwassen'


Waar een bank de relatie mag opzeggen in geval van een ‘verdenking’ van witwassen, mag dat zeker - zoals in de zaak van Robbie’s versus de MCB Bank - wanneer de betreffende klant is ‘veroordeeld’ voor witwassen, is komen vast te staan dat de klant daarbij misbruik heeft gemaakt van de bij de opzeggende bank aangehouden rekeningen en bovendien in de media nieuwe beschuldigingen over witwassen opduiken. 

'Dan kan van de bank niet verwacht worden dat zij de relatie voortzet', aldus de advocaat van MCB Groep, Roderick van Hees, in het Antilliaans Dagblad van vandaag, donderdag 28 februari 2019.

Hij werd in de zaak die Robbie’s Lottery tegen de MCB heeft aangespannen bijgestaan door zijn kantoorgenoot Rogier van den Heuvel. De uitspraak is op 13 maart, dan moet bekend worden of de aangezegde beëindiging per 31 maart rechtmatig is of niet.

In zijn verzoekschrift in verband met het Kort Geding dat Robbie’s en Robertico dos Santos hebben aangespannen, gaat advocaat Bertie Braam van de loterijhouder zelf niet in op de veroordelingen. 'Daar komt bij dat Dos Santos na de veroordelingen helaas opnieuw negatief in het nieuws is gekomen in verband met witwassen. Het gaat om de zaak tegen de familie Grynsztein', bracht de verdediging van MCB deze week naar voren.

Een andere bank, het Nederlandse ING, ligt in die zaak onder vuur, omdat een aanzienlijk deel van de verdachte transacties via rekeningen aangehouden bij die bank zou hebben plaatsgevonden. Daarnaast was het volgens de media om die reden dat het Openbaar Ministerie vorig jaar een inval heeft gedaan bij KPMG.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten