donderdag 28 februari 2019

Bij regeermacht na 2020-verkiezingen heft NPS gewraakte Wet Rij- en Voertuigenbelasting op

'De lange rijen bij locaties waar de belasting wordt betaald zijn gewoon mensonterend'


De Nationale Partij Suriname (NPS) zal de Wet Rij- en Voertuigenbelasting opheffen, zodra het volk in 2020 de partij mandaat geeft. Dit zegt NPS-voorzitter Gregory Rusland - aldus Starnieuws vandaag, donderdag 28 februari 2019 - op basis van het leed dat mensen moeten doorstaan om aan de betaling van deze belastingvorm te kunnen voldoen. 

(Bron foto: Facebook)
Ook vandaag staan mensen in lange rijen op verschillende locaties om belasting te betalen.

'Ik ben speciaal langsgereden bij locaties waar de belasting wordt betaald en de lange rijen zijn gewoon mensonterend', zegt Rusland. 'Mensen moeten goed beseffen wat de consequenties zijn als je op een partij stemt.'

De fractie van de NPS was bij de behandeling van het wetsontwerp er fel tegen gekant. Rusland herhaalt dat het gaat om een dubbele heffing 'en dat kan niet'. In 2005 was die belasting reeds opgenomen in de governement take bij de bepaling van de brandstofprijs. De meerderheid, met name regeringsgezinden, heeft voor deze wet gestemd.

'Wij hebben ernstig geprotesteerd en gewezen op het onrecht van deze belasting. De NPS leeft mee met het volk en wij gaan die wet terugdraaien zodra wij van de kiezers het mandaat krijgen', belooft Rusland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten