donderdag 28 februari 2019

Kort Geding visserijsector tegen de staat, MAS en ROS National Fisheries NV

Eisende partijen eisen onder meer dat zes Chinese hektrawlers verdwijnen


Het Kort Geding aangespannen door de Stichting Suriname Seafood Association en Federatie van Surinaamse Agrariërs tegen de Staat Suriname, de directeur van de Maritieme Autoriteit Suriname en ROS National Fisheries NV dient vandaag, donderdag 28 februari 2019, aldus Starnieuws.

Geëist wordt onder andere dat de Chinese fabriekstrawlers, die sinds november in Surinaamse wateren zijn, onmiddellijk worden verwijderd. De visserijorganisaties willen binnen 24 uur na het uitspreken van het vonnis een afschrift van de keuringsrapportages van de fabriekstrawlers.

Van de Staat wordt geëist een schriftelijke bevestiging van afwijzing van de vergunningsaanvraag van ROS National Fisheries van 11 mei 2017, een afschrift van de afwijzing van de vergunningsaanvraag van de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

De minister moet eveneens afschriften afstaan over intrekking of buiten werking stellen van de toestemmingsbrief die de toenmalige directeur van LVV had verstrekt op 13 juli 2017, met als onderwerp 'toestemming 16 visvergunningen'.

De verzoekers willen ook een lijst van toestemmingsbrieven, dan wel mensen die in aanmerking zijn gekomen voor visvergunningen in 2016, 2017 en 2018.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten