donderdag 28 februari 2019

De crisis in Venezuela treft ook de huisdieren.... - 'Huisdieren hebben ook humanitaire hulp nodig'

(Bron foto: Reuters/Guadalupe Pardo)
'Mensen zijn gedwongen het land te verlaten en laten hun huisdieren in de steek'

Momenteel zouden meer dan 3 miljoen honden door de straten van Venezuela zwerven


De crisis in Venezuela heeft miljoenen mensen in armoede gedompeld en massale migratie op ongekende schaal veroorzaakt. Maar, er zijn ook onverwachte slachtoffers van de crisis - de huisdieren van de natie. 

Volgens Voluntarios Proteccionistas, een dierenrechtenorganisatie zonder winstoogmerk, zijn er momenteel meer dan 3 miljoen zwerfhonden die door de straten van Venezuela zwerven. 'De crisis heeft mensen gedwongen het land te verlaten en hun huisdieren in de steek te laten, anderen verlaten hen gewoon, omdat ze het zich niet meer kunnen veroorloven hen te voeden', vertelt Alicia Velasco Viso, de voorzitster van de non-profitorganisatie, aan Euronews.

Velasco legt uit, dat een standaard zak hondenvoer € 44 kan kosten, terwijl het gemiddelde salaris € 5 per maand is, waardoor het voor veel mensen onmogelijk is om hun huisdier te houden. Niveaus van armoede zijn zo acuut geworden, dat sommige mensen nu op honden en katten jagen om zichzelf te voeden.


'Huisdieren hebben ook humanitaire hulp nodig', zegt  Velasco. Haar geval benadrukt de inspanningen van de dierenliefhebbers van het land om voor huisdieren te zorgen, ondanks extreme omstandigheden, zelfs als ze toegeeft dat het niet gemakkelijk is.

'Ik zorg voor 17 honden en 8 katten', zegt ze, 'maar, dan heb ik ook mijn familie om voor zorg te zorgen.'




Een bericht gedeeld door Voluntarios Proreccionistas (@voluntariosproteccionistas) op


(Suriname Mirror/EuroNews/Instagram)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten