donderdag 28 februari 2019

Minister Elias krijgt steun PAHO voor organiseren internationale conferentie over industriële hennep

(Bron foto: ministerie van Volksgezondheid)
'Deze industrie kan ook grote voordelen hebben voor de Surinaamse economie'


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid krijgt ondersteuning van de gezondheidsorganisatie PAHO (Pan American Health Organization) voor het houden van een internationale conferentie over industriële hennep. Deze steun is toegezegd tijdens een bezoek dat de bewindsman gisteren bracht aan de PAHO-topman in Suriname, Yitades Gebre. De minister was vergezeld van Boy Guardiola, de nieuwe voorzitter van het nationale Advies- en Monitoringsorgaan Wetenschappelijk Onderzoek Hennepteelt. 

Elias zegt vandaag, donderdag 28 februari 2019, op Starnieuws dat er een enorme toekomst is in de hennep industrie. Hennepteelt voor industriële doeleinden is wereldwijd in opmars. Deze industrie kan ook grote voordelen hebben voor de Surinaamse economie.

'Het gaat om een miljarden dollar industrie met landen zoals Noorwegen en Canada in de voorlinie', merkt de minister op. Hij hoopt dat met de ondersteuning van de PAHO naast goud en olie, industriële hennep kan worden toegevoegd aan de diversificatie van de economie. De omstandigheden voor groei van de hennepplant zijn bijzonder goed in Suriname. Hier kan goed gebruik van worden gemaakt, zegt Elias.

Er zijn meer dan 50.000 toepassingen van industriële hennep zoals voedsel, kleding, bouwmaterialen, cosmetica, bier, benzine, medicijnen en olie.

Het ligt in de bedoeling om in de eerste helft van dit jaar de internationale conferentie te houden, waarbij deskundigen uit eigen land en het buitenland hun visie kunnen presenteren. Er is grote vraag naar hennepvezels in de wereld en het gaat om stimuleren van de groene economie. De minister hoopt dat er een nieuwe impuls gegeven kan worden aan de economie door op verantwoorde wijze de hennepteelt voor industriële doeleinden aan te pakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten