maandag 17 december 2018

'Wegenautoriteit Suriname heeft een succesvol jaar achter de rug'

(Bron foto: NII)
'Er zijn zeker zaken geweest die anders konden worden aangepakt'


Directrice Grasella Jozefzoon van de Wegenautoriteit Suriname laat zondag 16 december 2018 via het Nationaal Informatie Instituut, NII, weten dat haar organisatie een succesvol jaar achter de rug heeft. De eerste vrouwelijke directeur van deze overheidsorganisatie voert aan, dat er zeker zaken zijn geweest die anders konden worden aangepakt, maar blikt desondanks tevreden terug als het gaat om werkzaamheden die zijn verricht in het jaar 2018.

Wegenautoriteit Suriname is een overheidsorganisatie die reeds 17 jaren aan de weg timmert en zich bezighoudt met het onderhoud en beheer van alle primaire wegen en bermen, alsook de oeververbindingen. Het is van essentieel belang dat primaire wegen de nodige aandacht krijgen. Het ligt in de bedoeling dat de wegen zo veilig mogelijk worden gehouden, zodat de weggebruikers gevaarvrij deel kunnen nemen aan het verkeer.

De organisatie is momenteel bezig met een landelijk schoonmaakproject, waarbij verschillende districten een schoonmaakbeurt ondergaan. In de districten Nickerie, Coronie, Saramacca, Wanica, Paramaribo, Commewijne, Brokopondo en een deel van Sipaliwini zijn de opschoonwerkzaamheden van start gegaan en niet al te lange tijd moeten worden afgerond.

De samenwerking met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) en de verschillende actoren zijn zeer positief te noemen. Zodra er projecten moeten worden uitgevoerd op de openbare wegen, worden verzoeken ingediend bij het eerdergenoemde ministerie. Het ministerie wordt vervolgens op haar beurt voorzien van adviezen door de Wegenautoriteit Suriname om het werk tot uitvoer te brengen.

Volgens de directrice moeten de projecten in het jaar 2019 normaal voortgang kunnen vinden. Wegen die nog beheerd worden door het ministerie zelf, zouden ook overgedragen kunnen worden aan de Wegenautoriteit Suriname, zodat deze organisatie de problemen in die betreffende wegen kan aanpakken.

De extra inkomsten door het innen van de Rij- en Voertuigenbelasting, ingaande 01 januari 2019, zal de autoriteit de ruimte bieden om het onderhoud en beheer te optimaliseren, waardoor de veiligheid van de weggebruiker gegarandeerd blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten