maandag 17 december 2018

Eerste fase rehabilitatie Martin Luther Kingweg afgerond

(Bron foto: NII)
Tweede fase tussen Meursweg en Waterhyacintstraat in volle gang


De eerste fase van de rehabilitatie van de Martin Luther Kingweg is afgerond, de strekking tussen Paranam en Meursweg. De tweede fase van deze asfalteringswerkzaamheden is in volle gang, aldus maandag 17 december 2018 het Nationaal Informatie Instituut (NII). Hierin is de strekking tussen de Meursweg en de Waterhyacintstraat opgenomen. 

De werkzaamheden zijn afgelopen donderdag van start gegaan. Dit project, dat in de maand juni 2018 is gestart, is onderdeel van het Dalian IV project. CGN (Dalian) voert de werkzaamheden uit, in opdracht van het ministerie van Openbare Werkenm Transport en Communicatie (OWT&C).

Sunecon-Sintec is belast met de controle werkzaamheden. Als de werkzaamheden zoals gepland verlopen dan dient de tweede fase, afhankelijk van de heersende weersomstandigheden, eind december 2018 reeds van een eerste laag te zijn voorzien.

'Vanwege de verkeersbelasting heeft het ministerie gekozen voor een constructie opbouw, zodat de weg een lange levensduur zal hebben', zegt Maya Rampiare van de afdeling Wegensectie Planning Voorbereiding en Begeleiding van OWT&C.

'Men heeft eerst aan grondverbetering gewerkt, daarna is er een fundering aangebracht met gestabiliseerd materiaal (cementgebonden). De weg zal voorzien worden van drie lagen asfalt en wordt 8.2 meter breed, met twee rijstroken van 3.10 meter. Om de veiligheid te waarborgen zal er ook een tussenberm van 0.8 meter worden aangelegd', legt Rampiare verder uit.

Het rijwielpad aan de oostelijke zijde wordt 3.5 meter voor verkeer die beide richtingen op gaat. Tevens worden op verschillende locaties duikers onder de weg vervangen.

De uitvoering van het totaal Dalian IV project duurt 3 jaar en de aanvangsdatum was 13 november 2017.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten