maandag 17 december 2018

PdVSA zegt medewerking toe bij de transitie van de Isla-raffinaderij aan nieuwe operator

Meerjarig leasecontract met PdVSA eindigt op de laatste dag van 2019


Het Venezolaanse staatsoliebedrijf Petróleos de Venezuela S.A. (PdVSA) heeft aangegeven en beloofd medewerking te verlenen bij de transitie van de Isla-raffinaderij aan een nieuwe operator. Dat zegt interim-directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy van overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK) vandaag, maandag 17 december 2018, in het Antilliaans Dagblad en zo wordt hij ook aangehaald door persbureau Reuters. 

Reuters berichtte zaterdag onder de kop ‘Motiva preliminary picked torun Curaçao refinery’. PdVSA reageerde volgens Reuters nog niet op het verzoek om commentaar.

Het meerjarige leasecontract met deze Venezolaanse staatsoliemaatschappij eindigt op de laatste dag van 2019. Dan moet een nieuwe huurder de exploitatie van de raffinaderij aan het Schottegat, de CRU-centrale (Curaçao Refinery Utilities; nu nog gerund door RdK) en de oilterminal bij Bullenbaai overnemen.

Ook Petróleos de Venezuela zelf zou hiervoor belangstelling hebben getoond, maar vooralsnog heeft Curaçao door middel van RdK gekozen voor een andere ‘preferred bidder’ terwijl tegen een tweetal overige partijen is aangegeven dat er nog steeds interesse is in hen, maar dat nu eerst een traject wordt bewandeld met de voorkeurskandidaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten