maandag 17 december 2018

Door Braziliaanse Justitie gezochte 'spirituele genezer' Joao de Deus meldt zich bij Justitie

'Spirituele genezer' Joao Teixeira Faria de Faria verdacht van seksueel misbruik vrouwen


Joao de Deus, de 'spirituele genezer' die in Brazilië door het gerecht gezocht werd wegens seksueel misbruik, heeft acht miljoen euro van zijn bankrekening gehaald. Dat meldt de krant O Globo zondag 16 december 2018. 

Het was die geldopname van woensdag die de autoriteiten ertoe bracht om vrijdag een aanhoudingsbevel uit te schrijven tegen de genaamde Joao de Deus, omdat ze vreesden dat hij het land zou uit vluchten, melden Braziliaanse media. Er waren onderhandelingen aan de gang over zijn overgave. Zondagavond heeft de 76-jarige 'spirituele genezer' zich gemeld bij Justiyie.

Het parket beschouwde hem als voortvluchtig en er was ook een arrestatiebevel met hoge prioriteit uitgegeven door Interpol.

Volgens O Globo was woensdag 35 miljoen réais (circa 8 miljoen euro) van de bankrekening gehaald die toebehoort aan Joao Teixeira Faria de Faria (zijn echte naam). Dat was vijf dagen nadat het schandaal was losgebarsten rond zijn persoon.

Vrouwen hadden in een reportage op TV Globo, de grootste zender van Brazilië, getuigd hoe ze slachtoffer geworden waren van zijn seksueel geweld tijdens zogeheten therapeutische sessies of 'geestelijke genezingen'.



De vrouwen verklaarden, dat ze gedwongen werden tot masturbatie en fellatio.

In een interview met het tijdschrift Veja zei Dalva Teixeira, de dochter van Joao de Deus, dat ze van haar tiende tot haar veertiende jaar seksueel misbruikt was door haar vader. Ze was gevlucht nadat hij haar was beginnen slaan, omdat ze zwanger was geworden. 'Mijn vader is een monster', zei de Braziliaanse, die nu 49 jaar is.

Na de uitzending van de reportage op TV Globo zijn al honderden vrouwen naar buiten gekomen met getuigenissen over gelijkaardige feiten.

Naast Braziliaanse vrouwen zijn er ook klachten van slachtoffers uit Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Bolivia, de VS en Zwitserland. En ook de drie laatste presidenten van Brazilië hebben een beroep gedaan op zijn diensten.



(Suriname Mirror/g1.globo/Folha de Sao Paulo/Belga/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten