maandag 17 december 2018

Handelsdelegatie uit India op bezoek in Suriname

'Suriname steeds meer in het vizier van grote investeerders geïnteresseerd om zaken te doen' 

(Bron foto:  NII)

Een handelsdelegatie uit India heeft de afgelopen dagen een bezoek gebracht aan Suriname. De groep heeft onder andere ontmoetingen gehad met vicepresident Ashwin Adhin en met de directies van de staatsbedrijven Staatsolie, Grassalco, Datasur en Investsur, zo meldt regeringsspreekbuis Nationaal Informatie Instituut, NII, maandag 17 december 2018.

Tijdens deze ontmoetingen hebben de directies van de bedrijven presentaties gehouden voor de delegatie. Van beide kanten is daarbij aangegeven welke mogelijkheden er zijn op het gebied van onder anderen investeringen en partnership. De delegatie heeft ook kennis genomen van hetgeen door de ICT, het bankwezen, de agro- en mijnbouwsector is gepresenteerd.

Adhin geeft aan, dat het contact met de delegatie tot stand kwam, toen hij aanwezig was op de World Diaspora Conference. Hem werd duidelijk gemaakt, dat er interesse bestond om zaken te doen met Suriname.

Zowel de geïnteresseerde investeerders als de directies van de bedrijven hebben samen gekeken welke modellen mogelijk zijn en in het verlengde hiervan concrete voorstellen gedaan, zegt de vicepresident. Ofschoon er interesse bestaat vanuit het buitenland merkte de bewindsman op, dat Suriname zijn huiswerk moet maken.

Voor wat betreft de ontwikkeling van de mijnbouwrechten voor goud, is er volgens Grassalco directeur Sergio Akiemboto interesse om in de exploratie investeringen te doen, alsook in de productie.

Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen bracht naar voren, dat specifiek gekeken is naar mijnbouw mogelijkheden. Een van de belangrijke zaken is de natuurlijke hulpbronnen op duurzame wijze te ontwikkelen.

De bewindsman merkte op, dat Suriname steeds meer in het vizier komt van grote investeerders die geïnteresseerd zijn in zaken doen met ons land.

Ike Antonius, directeur van Investsur, geeft aan dat de rol van zijn instituut is het tegemoet komen van investeerders. Het streven is om investeerders goed te informeren, met betrekking tot de sectoren die voor Suriname van belang zijn. Hij is ingenomen met de mogelijkheid om van gedachten te wisselen met de leden van de handelsdelegatie. De gesprekken waren zeer positief, vertelt de directeur. Heel belangrijk volgens hem is dat de vragen van de investeerders meegenomen worden, zodat zaken beter kunnen worden voorbereid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten