maandag 17 december 2018

Dronken aspirant agent negeert stopbevel van collega's te Tamansari

Aspirant agent moet door collega's worden klemgereden


De aspirant agent van politie F.K., te werk gesteld bij Regio Bijstandsteam Midden, heeft vrijdag te Tamansari een bevel tot stoppen van collega's genegeerd. De politie was op dat moment bezig met een reguliere verkeerscontrole. De aspirant politieman reed door en werd kort daarna klemgereden, zo bericht het Korps Politie Suriname vandaag, maandag 17 december 2018.

De verbalisant merkte toen dat de aspirant politieman onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd onderworpen aan een blaastest en het resultaat was tweemaal hoger dan het maximum vastgestelde alcoholpromillage. In het belang van het onderzoek is het rijbewijs van deze dronken aspirant politieman ingevorderd.

Hoofdpolitievoorlichter Humphrey Naarden zegt in een reactie, dat wanneer het ambtelijk bevel rechtmatig is, elke politieman c.q. burger zich eraan dient te onderwerpen.

'Een politieambtenaar staat niet boven de wet. Bovendien moet een politieman de meest voorbeeldige burger zijn in een land, omdat wij optreden tegen burgers die zich niet houden aan wet- en regelgeving', aldus Naarden. Volgens hemzal de desbetreffende politieman bekeurd worden en zullen mogelijk ook disciplinaire maatregelen tegen hem worden getroffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten