maandag 17 december 2018

Nieuwe president van Mexico Andres Manuel Lopez Obrador gaat voor de Maya-trein spoorlijn

Spoorlijn van 1.500 kilometer lengte moet passagiers verbinden met archeologische vindplaatsen en toeristische bestemmingen


De nieuwe president van Mexico vraagt bedrijven om te investeren in de Maya-trein, een spoorlijn die passagiers moet verbinden met archeologische vindplaatsen en populaire toeristische bestemmingen. 

Andres Manuel Lopez Obrador nam deel zondag deel aan een traditionele religieuze ceremonie in de in de Maya-taal en riep de voorouders op om hun zegeningen te geven aan het project. De gouverneurs van Chiapas, Tabasco, Campeche, Quintana Roo en Yucatan waren ook aanwezig bij de ceremonie.


De president zei, dat er al $ 296 miljoen in Mexico's 2019-begroting is voor het project, waarvan hij schat dat het zou helpen om honderdduizenden banen te creëren. Lopez Obrador zei echter, dat er nog eens $ 741 tot $ 890 miljoen nodig is voor de trein en zijn 1.500 kilometer lange route.



Hij vertelde investeerders, dat ze een federale subsidie zouden krijgen voor elke kilometer die ze bouwen.

Milieuactivisten maken zich zorgen over de impact van de trein op de vijf zuidoostelijke Mexicaanse staten. De route loopt door ongerepte bossen en jaguar-habitats.


(Suriname Mirror/VOA News/YouTube/El Financiero/Twitter/The Yucatan Times)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten