vrijdag 14 december 2018

Vluchtende inbreker door politie in een been geschoten

Twee inbrekers op heterdaad betrapt in woning in de Ramlalstraat in het ressort Leiding


De politie heeft woensdag een vluchtende inbreker in een been geschoten. Agenten van de Surveillance Unit van Regio Midden reageerden die dag op een dievenmelding in de Ramlalstraat in het ressort Leiding die door de Centrale Meldkamer was doorgegeven aan de politie-eenheden op straat. 

Twee verdachten, de 32-jarige F.A. en de 37-jarige G.A. zijn door deze unit aangehouden, zo bericht het Korps Politie Suriname vandaag, vrijdag 14 december 2018.

Bij aankomst op het adres was al ingebroken in de woning. Bij het zien van de politie probeerde G.A. via een raam weg te komen. Tijdens zijn vlucht werd hij gesommeerd te stoppen. Waarschuwingsschoten brachten hem ook niet tot andere gedachten. De politie was daardoor genoodzaakt gericht te schieten, waarbij de man in zijn rechter bovenbeen is geraakt.

Hij werd in een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling werd hij overgebracht naar het politiebureau. Het lukte de agenten F.A. in de woning aan te houden.

Beide verdachten hebben niets uit de woning kunnen wegnemen. De twee zijn voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten