vrijdag 14 december 2018

Arbeider (55) verdrinkt tijdens werkzaamheden in Nickerierivier

Slachtoffer vermoedelijk bij sprong van ponton naar duwboot uitgegleden en in het water beland


De 55-jarige arbeider Vinod Rooplall is afgelopen maandag tijdens werkzaamheden op de Nickerierivier te water geraakt en vermoedelijk verdronken. De politie van het ressort Nickerie werd door de werkgever ingeschakeld, zo bericht het Korps Politie Suriname donderdag 13 december 2018. 

Volgens verklaring van de werkgever bevond Rooplall zich met vijf arbeiders voor voorbereidingswerkzaamheden op een ponton om deze de volgende dag weg te slepen naar Nieuw Nickerie. Op een bepaald moment vroeg hij aan Rooplall om een trechter op de duwboot te gaan halen. Toen hij te lang op de trechter wachtte, stuurde hij een andere arbeider om de man te gaan roepen.

De werkgever gaf verder aan, dat hij en de overige arbeiders, op de ponton zijnde, iemand 'hoihoi' hoorden roepen. Op dat moment was het al donker en een zoeklicht werd gericht in de richting vanwaar zij het geroep hoorden. Op een afstand van ongeveer 100 meter zagen zij het hoofd van Rooplall boven het water en dat hij met de sterke rivierstroming werd meegevoerd en op een gegeven moment in de diepte verdween.

Het vermoeden bestaat dat hij het springen vanaf de ponton naar de duwboot is uitgegleden en in het water terecht is gekomen. Een zoekactie leverde niet het gewenste resultaat op.

Het lichaam van Rooplall is woensdag ter hoogte van de laatste sluis op Groot Henarpolder gesignaleerd en opgevist.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten