vrijdag 14 december 2018

Uber nu ook actief in Paraguay

Vervoersservice nu beschikbaar in de steden Asunción en Encarnación


Lang voordat de komst officieel werd aangekondigd verklaarden taxichauffeurs al de oorlog aan Uber...


Het internationale bedrijf Uber (een internetonderneming die bemiddelt tussen reizigers en aanbieders van personenvervoer in verschillende landen. Het bedrijf verbindt via zijn mobiele app klanten in 67 landen met officiële taxichauffeurs, maar ook met privéchauffeurs.) is sinds woensdag ook actief in Paraguay en begon vanaf donderdag 13 december 2018 met het ontvangen van aanmeldingen van potentiële chauffeurs, zo werd aangekondigd. 


De service komt nu beschikbaar in de steden Asunción en Encarnación.  We zijn erg verheugd deel uit te maken van de toekomst van het transport in Paraguay en we willen het land begeleiden bij zijn recente groei op het gebied van investeringen en modernisering', zei Mariano Otero, regionaal manager van de regio Zuidkegel (de benaming voor het zuidelijke gedeelte van Zuid-Amerika), in een verklaring .

Hij voegde eraan toe, dat het internationale bedrijf zich ervan bewust is dat veel mensen momenteel op zoek zijn naar extra transportmogelijkheden en dat het bedrijf die niche nastreeft. Er zijn meer dan 17.000 potentiële rijdende partners die geïnteresseerd zijn in de nieuwe baan, volgens Uber.

Uber is in 2010 begonnen als een snelle oplossing voor diegenen die een transportdienst nodig hebben.


In Paraguay, lang voordat de aankomst officieel werd aangekondigd, verklaarden taxichauffeurs de oorlog.


Volgens de verkeersafdeling van het stadhuis van Asunción is er geen registratie of toestemming voor de operabiliteit van het bedrijf, terwijl leden van de gemeenteraad al aandringen op voorschriften die het hele project ondoeltreffend kunnen maken.

De voorgestelde vereisten, die niet van toepassing zijn op andere delen van de economie, zijn onder meer dat exploitanten klanten alleen via elektronische betaalmiddelen kunnen betalen. Met andere woorden, Uber-chauffeurs in Asunción zouden geen contant geld voorhanden hebben. De voorschriften zouden ook vereisen, dat klanten vóór aanvang van de reis op de hoogte worden gebracht van het tarief, dat al beschikbaar is binnen Uber-applicaties.


De eigenaars van voertuigen moeten ook een vergunning van het bureau van de burgemeester verkrijgen. Bovendien kan alleen de eigenaar van het voertuig de dienstverlener zijn, volgens de voorschriften van de gemeenteraadsleden Rodrigo Buongermini en Federico Franco Troche.

Maar, zoals gemeenteraadslid Álvaro Grau opmerkt, geldt hetzelfde niet voor reguliere taxivergunningen, die voor onbepaalde tijd worden verleend en zelfs kunnen worden nagelaten aan de wettige erfgenamen van de eigenaar.

Uber-auto's moeten na de eerste registratie niet langer dan vier jaar dienst hebben. Elektrische voertuigen krijgen nog eens twee jaar extra. Andere beperkende maatregelen die worden opgelegd, zijn een kilometerheffing die het voor Uber-bestuurders onmogelijk zou maken om, zoals het geval is in Colombia, een gratis dienst op verkiezingsdagen aan te bieden.

(Suriname Mirror/MercoPress/Contacto Hoy/Ultima Hora/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten