vrijdag 14 december 2018

'Printing House' bij CBB gereed om binnenkort nieuwe ID-kaarten of eID’s uit te printen

(Bron foto: Nationaal Informatie Instituut)
In later stadium worden ook andere documenten, zoals het Surinaams rijbewijs, uitgeprint


Het 'printing house' op het terrein van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) is af. Daar zullen nieuwe ID-kaarten of eID’s binnenkort worden uitgeprint. Het 'printing house' wordt in de eerste fase gebruikt voor het uitprinten van de nieuwe ID-kaarten en zal in een later stadium ook worden ingezet voor het uitprinten van andere soorten documenten, zoals het Surinaams rijbewijs. Dit zegt Malvin Renfrum, beleidsadviseur van het ministerie van Binnenlandse Zaken, aldus Starnieuws vandaag, vrijdag 14 december 2018.

Renfrum benadrukt, dat de aanvragen voor het maken van de eID gedaan worden bij de Bureaus voor Burgerzaken (BvB’s). Dat betekent, dat burgers niet naar de afdeling ID-kaarten aan de Jagernath Lachmonstraat hoeven te komen om hun I.D. kaart aan te vragen. BiZa heeft er bewust voor gekozen om te decentraliseren.

'De aanvraag, inclusief de foto, de handtekening en de vingerafdrukken van de burger, wordt naar het 'printing house' gestuurd. Daar wordt de informatie op juistheid gecontroleerd en als alles klopt wordt de ID-kaart uitgeprint. De uitgeprinte eID wordt vervolgens teruggestuurd naar het BvB, waar de persoon de aanvraag heeft ingediend.'

Het CBB-personeel is inmiddels klaargestoomd voor het nieuwe werksysteem. Zij hebben een train-the-trainers-course gevolgd. Valerie Finsy, hoofd van de afdeling ID-kaarten van het CBB, zegt dat de cursus in het Engels was. 'We hebben een selectie gemaakt uit een groep van beleidsmedewerkers en afdelingshoofden, zodat zij op hun beurt de informatie makkelijker kunnen overbrengen aan het overig personeel.'

De training bestaat volgens Michael Kromodimedjo, hoofd van de ICT-afdeling van het CBB, in principe uit twee delen.

'Het gaat hierbij om de operators- en de administratorstraining. De operators zijn de gebruikers van het systeem en zij zullen te werk gesteld worden op de diverse bureaus voor burgerzaken en in het 'printing house', want het hele systeem bestaat uit verschillende fasen. Daarnaast heb je de administratorstraining voor degenen die verantwoordelijk zullen zijn voor het totaal systeem, bijvoorbeeld het maken van back-ups, ervoor zorgen dat alles operationeel is en dat er geen issues zijn met betrekking tot de verbindingen met de database', stelt Kromodimedjo, aldus het Nationaal Informatie Instituut donderdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten