donderdag 29 november 2018

'VHP gaat voor een democratisch kiesstelsel'

'VHP Nederland ondersteunt de moederpartij en diens leiding te Suriname ten volle'


De Vooruitstrevende Hervormings Partij heeft vandaag, donderdag 29 november 2018, tijdens een persconferentie in partijcentrum De Olifant, weer expliciet en nadrukkelijk aangegeven alleen en zelfstandig de verkiezingen in te zullen gaan. De partij gaf verder aan geen voorstander te zijn van het verbod op pre-eloctorale samenwerking tussen partijen. 

De VHP heeft, onder leiding van wijlen Lachmon tot de huidige voorzitter Santokhi, de afgelopen zeventig jaar een visie rondom goede gezondheidszorg, goed onderwijs, een welvarende economie, culturele, maatschappelijke en educatieve activiteiten goed weten te ontwikkelen en goed weten te bewerkstelligen. Ook heeft de partij zich hard gemaakt voor de versterking van instituten van de wetgevende, de uitvoerende en de rechterlijke macht. De rol van de VHP is op grond hiervan prominent te noemen en is niet meer weg te denken uit de politiek van Suriname. 

Tijdens de persconferentie heeft de VHP duidelijk benoemd geen voorstander te zijn van het politieke beleid welke momenteel gehanteerd wordt door de huidige regering. 

De VHP heeft democratische waarden binnen een rechtsstaat hoog in het vaandel zitten. Uit respect voor democratische waarden heeft de partij zich daarom steeds actief ingezet tegen de afbraak ervan. Eenieder die deze grondbeginselen een warm hart toedraagt, is bij de VHP welkom voor een eventuele samenwerking. 

VHP Nederland ondersteunt de moederpartij en diens leiding te Suriname ten volle. De oproep van de moederpartij om een zo groot mogelijk draagvlak te creëren bij de verkiezingen van 2020, worden aangemoedigd eveneens ondersteund door VHP Nederland. 

VHP Nederland zal alles in werking stellen om deze doelstelling te helpen verwezenlijken. 

VHP Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten