donderdag 29 november 2018

Registeraccountant Shaif Basier presenteert 'politieke partij' Su-2-the-next-level-Lijst Basier (SU2TNL)

'Het gaat om een beweging welke gelanceerd is, geen partij'...

'Partijpolitiek verdeelt ons in hokjes, dan gaan we met elkaar concurreren, wij kiezen voor inclusieve politiek'


Registeraccountant Shaif Basier heeft gisteren op een persconferentie in Royal Torarica 'Su-2-the-next-level' - Lijst Basier (SU2TNL) gepresenteerd. Hij wil mensen overtuigen om een betere keus te maken in 2020. Het minimum doel is het behalen van twee zetels. Er zijn nog nooit zoveel zwevende kiezers geweest sinds de onafhankelijkheid. 

SU2TNL is een nieuwe maatschappelijke beweging voor emancipatie, armoedebestrijding en smart governance in Suriname. 'Het gaat om een beweging welke gelanceerd is, geen partij. Partijpolitiek verdeelt ons in hokjes, dan gaan we met elkaar concurreren. Wij kiezen voor inclusieve politiek, waarbij elke burger centraal staat. Mensen moeten niet zomaar op basis van partijpolitiek, omdat ze op een lijst staan, toegelaten worden als lid van De Nationale Assemblee en in het kabinet, maar op basis van competenties, aan de hand van functieprofielen en sollicitaties', zei Basier, aldus Starnieuws vandaag, donderdag 29 november 2018.


De trekker van SU2TNL legde uit, dat de beweging al enige tijd bezig is met de voorbereidingen. Het is heel duur om campagne te voeren, er zijn veelvrijwilligers nodig om het verhaal te vertellen. Hij streeft ernaar om per 30 maart 2019 ten minste 5.000 mensen in Suriname te mobiliseren om vrijwilliger en donateur te worden van minimaal Srd 10. Ook wil de beweging hetzelfde aantal Surinamers in het buitenland bereid vinden om mee te doen.

'Indien dit streefcijfer niet gehaald wordt, zal helaas geconcludeerd moeten worden dat er niet voldoende animo en vraag en belangstelling van de Surinaamse gemeenschap voor nieuwe politiek en dat meneer Basier misschien niet genoeg talent heeft om verhaal aan de man te brengen.' In dat geval zal de beweging stoppen en het opgehaalde geld besteden aan het lenigen van sociale noden.



Basier staat voor een zakenkabinet met een solidair hart en is voorstander van geld verdienen zodat armoede uitgeroeid kan worden. Elk kwartaal moeten functioneringsgesprekken gehouden worden met politici, niet pas na vijf jaar. De leiders van het land moeten dan verantwoording afleggen aan de burgers over wat goed gegaan is in de afgelopen drie maanden en wat samen aangepakt moet worden om prestaties op lange termijn te bewerkstelligen.

De beweging zal middels het verzorgen van kiezerseducatietrainingen, lezingen en het organiseren en modereren van debatten en andere media-uitingen actief en constructief bijdragen aan goed burgerschap in Suriname en het helpen smeden van uitstekende samenwerkingen en kennisdeling tijdens de verkiezingen van 2020.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten