vrijdag 30 november 2018

Mahespalsingh krijgt terrein van half miljoen Amerikaanse dollar aan Fredericiweg, district Nickerie


Doekhie (NDP): ‘Ik ben misselijk geworden van dit soort handelingen’ 

NV Madistri (Mahespalsingh Distributie) gaat een distributiecentrum van aardolie en aardolieproducten opzetten


Het begunstigen van NDP-kopstukken door de regering gaat door, aldus het Dagblad Suriname donderdag 29 november 2018. Het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond en Bosbeheer (RGB) heeft het terrein groot 0,348 hectare aan de Fredericiweg in het district Nickerie voor de duur van 40 jaren uitgegeven aan de NV Mahespalsingh Distributie (NV Madistri). Het bedrijf behoort toe aan de ondernemer en NDP'er Johnny Mahespalsingh. Het terrein maakt deel uit van het voorland van Longmay te Karang Anjar. 

De bedoeling volgens RGB is, dat NV Madistri een distributiecentrum van aardolie en aardolieproducten daar opzet. De naam van een ander bedrijf van deze NDP'er is recent ook in opspraak geraakt nadat bekend werd, dat RGB ook het terrein van het SML-complex, groot 15,3303 hectare, waarop de droger, pellerij, opslag en andere objecten staan, voor de duur van 40 jaren heeft uitgegeven aan de Westland Sama Group NV.

Een terrein te Karang Anjar met een waarde van zeker een half miljoen Amerikaanse dollar. Ik ben misselijk geworden van dit soort handelingen', zegt NDP-parlementariër en hoofdbestuurslid Rachied Doekhie. Volgens de politicus heeft hij deze geluiden ook al vanuit het veld vernomen, maar kon zijn ogen niet geloven, toen hij ook de documenten hieromtrent als bevestiging onder ogen kreeg.

Het gaat volgens de NDP-parlementariër om een terrein waar het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) al meer dan 80 jaren activiteiten ontplooit en gebruikt voor het opslaan van bouwmaterialen en zwaar materieel.

Doekhie is al sinds juni 2018 bezig misstanden van enkele van zijn partijgenoten in het district onder de aandacht van de regering te brengen. Hij ergert zich eraan, dat Mahespalsingh als president-commissaris van SML uiteindelijk op een slinkse manier heeft kunnen klaarspelen, dat hij het terrein en complex van SML en het zaaizaadbedrijf, allemaal staatsbezittingen te Wageningen, onder privébeheer heeft kunnen krijgen. Daarvoor moeten verantwoordelijken aansprakelijk worden gesteld.

'Werknemers van de civieltechnische afdeling van het ministerie zijn opgeschrikt nadat zij merkten dat een particulier activiteiten bezig is te ontplooien op hun terrein te Karang Anjar. De mensen van Nickerie gaan dit soort handelingen niet meer accepteren en zijn in rep en roer. Ik begrijp dat zelfs een beheerderswoning op het terrein is kapotgeslagen. Arbeiders moesten in tranen van daar vertrekken', aldus de politicus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten