donderdag 29 november 2018

Kompania di Tou Kòrsou (KTK) biedt werknemers mogelijkheid om zelf ontslag te nemen

Vrijwillige afvloeiingsregeling lijkt poging om de personeelskosten te drukken

Sleepverkeer van vooral tankers is vrijwel helemaal weggevallen


Kompania di Tou Kòrsou (KTK) biedt werknemers de komende tijd de mogelijkheid om zelf, vrijwillig dus, ontslag te nemen. Het sleepbootbedrijf biedt daartoe zelfs een ‘pakket met incentives’ aan, bevestigt KTK-directeur Suldric Rojer vandaag, donderdag 29 november 2018, in het Antilliaans Dagblad. Dit is onlangs tijdens een vergadering met het personeel aan bod gekomen. 

'Deze bijeenkomst was in het kader om de werknemers op continue basis te informeren.'

De vrijwillige afvloeiingsregeling lijkt een eerste poging van het sleepbedrijf, dochter van overheidshavenbedrijf Curaçao Ports Authority (CPA), om de personeelskosten te drukken. Deze noodgreep is, nodig omdat KTK buiten eigen blaam of schuld om in financieel zwaar weer is beland.

In het afgelopen jaar heeft het sleepbedrijf te maken gehad met een aanzienlijke daling van de inkomsten doordat het sleepverkeer van vooral tankers vrijwel helemaal is weggevallen. Dit wordt veroorzaakt door de crisis in buurland Venezuela, met gevolgen voor het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.) en daarmee automatisch ook voor de door PdVSA op Curaçao gerunde Islaraffinaderij en olieterminal bij Bullenbaai.

Eind september werd al aan de bel getrokken, hoewel er nog altijd de hoop is op een ‘early step in’ door een strategische partner die de overheid (met Refineria di Kòrsou, RdK, eigenaar van de raffinaderij) en PdVSA (exploitant) zoeken om de Isla in eerste instantie op korte termijn draaiende te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten