donderdag 29 november 2018

Twee jonge leden van band Nortenos del Rio Bravo vermoord in grensstaat Tamaulipas, Mexico

(Bron foto: @periodista1875)
Bassist Cuitlahuac Ruiz en accordeonist Elias Hernandez vermoord

Verschillende muzikanten zijn in Mexico gedood en de motieven blijven vaak duister


Mexico's noordelijke grensstaat Tamaulipas looft een beloning van 100.000 dollar uit voor informatie over de moord op twee jonge leden van een norteno-muziekgroep. De band Nortenos del Rio Bravo zei zondag 25 november 2018, dat bassist Cuitlahuac Ruiz en accordeonist Elias Hernandez vermoord zijn gevonden.


Ze waren het afgelopen weekend ontvoerd. Ze kwamen uit Rio Bravo, in de buurt van Reynosa, Tamaulipas, een stad verwoest door het geweld van het drugskartel.

Verschillende muzikanten zijn in Mexico gedood en de motieven blijven vaak duister. Maar, experts zeggen dat gewapende gangsters soms musici doden om afpersingsvereisten af te dwingen, ongenoegen te uiten over teksten of wraak te nemen voor persoonlijke beledigingen.



(Bron foto: Bureau procureur-generaal, Tamaulipas)
Op dinsdag 27 november kondigde het kantoor van de procureur-generaal de arrestatie aan van twee personen die beschuldigd worden van de moord op de twee muzikanten.

Volgens de procureur-generaal van het Gerechtshof hebben een tip en forensische onderzoeken geleid tot de aanhouding van Carlos 'N', een Guatemalteekse staatsburger en Francisco Abel 'N', een bewoner van Matamoros.



(Suriname Mirror/San Marcos Daily Record/Twitter/Animal Politico/El Manana/YouTube/Facebook)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten