donderdag 29 november 2018

Zeven zaken in de militaire kamer Krijgsraad in het 8 decemberstrafproces

Tegen Stephanus Dendoe en Iwan Dijksteel is elk 20 jaar cel geëist

Auditeur militair Elgin eist vrijspraak tegen Imro Themen, Errol Alibux, Iwan Krolis, Dick de Bie en Edgar Ritfeld


Zeven zaken hebben vandaag, donderdag 29 november 2018, gediend in de militaire kamer van de Krijgsraad in het 8 decemberstrafproces, aldus Starnieuws. In het proces tegen Stephanus Dendoe, Iwan Dijksteel, Imro Themen, Errol Alibux, Iwan Krolis, Dick de Bie en Edgar Ritfeld zal de Krijgsraad op de eerstvolgende zitting het vonnis bekendmaken. Wanneer deze zitting gehouden zal worden, is nog niet bekend. 

Tegen Dendoe en Dijksteel is elk 20 jaar cel geëist. Voor de overige verdachten heeft auditeur militair Roy Elgin vrijspraak geëist. Hij is bij zijn standpunt gebleven.

Ritfeld was de enige verdachte die op de zitting aanwezig. Hij heeft het laatste woord gevoerd.

In de burgerkamer moet er ook een uitspraak volgen tegen Desi Bouterse, Etienne Boerenveen en Jimmy Stolk. De eis tegen Bouterse en Boerenveen is 20 jaar en vrijspraak voor Stolk.

De zitting van de Krijgsraad wordt vrijdag voortgezet. Dan wordt de zaak behandeld tegen Ernst Geffery, Luciën Lewis, Kenneth Kempes, Benny Brondenstein, Winston Caldeira, Wim Carbière en Orlando Heidanus.

Tegen Geffery, Lewis, Kempes en Brondenstein is elk 20 jaar cel geëist door Elgin. Bij de overige verdachten heeft hij vrijspraak voorgesteld. Harvey Naarendorp en John Hardjoprajitno zijn ook op de verdachtenlijst. Hun zaak is echter nooit aangevangen. Omdat het hier om ex-ministers gaat, moet het proces bij de rechtbank voorgaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten