dinsdag 4 september 2018

Wetswijziging nodig om salarissen regeringsleden te kunnen bevriezen

Binnen de coalitie is nog geen eensgezindheid over de bevriezing


Starnieuws bericht vandaag, dinsdag 4 september 2018, dat om de salarissen van de regering te kunnen bevriezen een wetswijziging nodig is. President Desi Bouterse heeft gisteren na terugkeer uit Cuba op een persconferentie gezegd, dat hij de verhogingen van de leden van het kabinet zal bevriezen. 

De verhoging van de salarissen van de ambtenaren is vooral bedoeld voor mensen met lage inkomens. De salarissen van de regering en De Nationale Assemblee zijn gekoppeld aan die van respectievelijk de directeur en onderdirecteur van een departement. Binnen de coalitie is er nog geen eensgezindheid over de bevriezing die de president onomwonden heeft aangekondigd. Oppositionele fracties die zich tegen de verhoging hebben uitgesproken, hebben het tot nu toe ook gelaten bij woorden.

Starnieuws heeft vernomen, dat in een huishoudelijke vergadering De Nationale Assemblee zich uitgesproken heeft over een solidariteitsheffing. Iedereen die boven de Srd 10.000 aan inkomsten heeft, zou een bepaald percentage terug moeten geven aan de Staat als solidariteitsheffing. Dit zou moeten gelden voor alle grootverdieners bij de overheid. Gedacht wordt aan het teruggeven van 3 tot 5%. De solidariteitsheffing is eerder toegepast tijdens de regering-Venetiaan.

Met een initiatiefvoorstel kan de wetswijziging, net als bij de herinvoering van de Wet Rij- en voertuigenbelasting, in enkele uren worden gerealiseerd. Met de verhoging van de ambtenaren, gaan de inkomsten van de regering en leden van De Nationale Assemblee, ex-ministers en ex-Assembleeleden ook meteen de lucht in. De nieuwe salarissen gaan deze maand in en werken terug tot januari 2017.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten