dinsdag 4 september 2018

VPCO wil in 2019 opleiding voor Secundair Beroepsonderwijs starten op Curaçao

Vereniging Protestants Christelijk Onderwijs wil ook derde school voor funderend onderwijs


De Vereniging Protestants Christelijk Onderwijs (VPCO) heeft bij het ministerie van Onderwijs een plan ingediend om volgend schooljaar een opleiding voor Secundair Beroepsonderwijs (SBO) te starten. Ook is een verzoek voor een derde school voor funderend onderwijs (fo) ingediend, die op Brakkeput gehuisvest moet worden, alsook een verzoek voor het ontwikkelen van een programma dat gericht is op drop-outs. Dat blijkt uit een schriftelijke verklaring van VPCO, aldus vandaag, dinsdag 4 september 2018, het Antilliaans Dagblad.

De vereniging geeft een toelichting op de keuze om een SBO-opleiding aan te bieden. Een van de redenen is, dat de vereniging scholen wil hebben met een breed onderwijsaanbod. Tot nu toe kunnen leerlingen van de VPCO niet doorstromen naar een protestants-christelijke SBO.

Met een eigen SBO kan de vereniging een doorlopende lijn creëren in het beroepsonderwijs. Op die manier kunnen leerlingen veel langer worden gevormd en klaar worden gestoomd voor de arbeidsmarkt, aldus de verklaring.

Bij de nieuwe SBO zullen zeven opleidingen worden aangeboden: kok, zelfstandig werkende kok, zelfstandig werkende gastheer/gastvrouw, sport- en bewegingsleider, coördinator sport en bewegen, medewerker facilitaire dienstverlening en autotechnicus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten