dinsdag 4 september 2018

Diverse Surinaamse artsen adviseerden Bouterse om geen operatie te ondergaan op Cuba

Met een buikhernia kun je volgens lokale artsen wel honderd jaar worden

'Ik wil met het oog op de verkiezingen in 2020 veel tijd in het binnenland doorbrengen en wil dan niet in de problemen komen'


President Desi Bouterse was gisteren tijdens zijn persconferentie na terugkeer van Cuba bijzonder openhartig over de medische ingreep die hij daar heeft ondergaan. Verschillende lokale artsen die hij geraadpleegd had hadden hem echter de operatie afgeraden, omdat deze risico's met zich meebrengt en met een buikhernia kun je volgens hen wel honderd jaar worden, zo bericht Starnieuws vandaag, dinsdag 4 september 2018.

De president had een vrij grote scheur in zijn buikwand, vanaf het middenrif tot onder de navel. Twee artsen die de president goed kennen hadden hem aangegeven, dat het beter zou zijn als hij de operatie toch onderging. Bij een onverwachte reflexbeweging zouden zijn darmen naar buiten kunnen komen. In zo'n geval is een acute operatie nodig, legde de president uit.

Als hij ergens in het binnenland zou zijn wanneer het zou gebeuren, zou dat een probleem kunnen worden. Daarom heeft hij besloten de ingreep toch te laten plegen.

Bouterse merkte op dat hij met het oog op de verkiezingen in 2020 veel tijd in het binnenland wil doorbrengen. Hij wilde het risico niet lopen dat hij door een reflexbeweging in problemen zou kunnen komen. De president moet het nog rustig aan doen. Hij zal nog een tijdje moeten uitrusten en verder het werkschema met vicepresident Ashwin Adhin doornemen.

Hij bedankte namens zijn echtgenote, de Cubaanse president, het medische team en het volk van Cuba. Bouterse zei ook veel morele steun te hebben gekregen uit Suriname. Veel mensen hebben voor hem gebeden. Ook pastors uit Jamaica en Barbados hebben hem meegenomen in hun gebed. Oppositieleden hebben Bouterse ook heel veel sterkte toegewenst.

Bouterse is behandeld door drie artsen uit Cuba, terwijl twee uit Suriname ook deel uitmaakten van het team. 'Het is fantastisch om weer thuis te zijn. Na verloop van tijd ga je het land missen. Het is bijzonder prettig om weer thuis te zijn.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten