dinsdag 4 september 2018

Gerrit Schotte ontving ruim 8 ton dollar voor aankoop Playa Abou, Curaçao

Antilliaans Dagblad publiceert serie artikelen over bijzondere transactie...


Op 9 augustus 2010 – twee maanden voordat hij de eerste premier werd van het nieuwe autonome Land Curaçao – kreeg MFK-politicus Gerrit Schotte een bedrag van 822.640 dollar op de Zwitserse UBS-bankrekening van zijn bedrijf Nobrand Ltd. onder de volgende vermelding: ‘/RFB/Acquisition Playa Blou Prop CU’. Dit bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 4 september 2018.

Het bedrag is afkomstig van de rekening van International Financial Planning Services Ltd. uit Sint Maarten. De onderneming International Financial Planning Services is een onderdeel van de Atlantis World Group (AWG), waarvan de Italiaans-Nederlandse casinomagnaat Francesco Corallo – verdachte van Justitie in Italië – de ultimate beneficial owner (ubo) is. ‘Ambtelijke omkoping’, stelt het Openbaar Ministerie (OM).

Het OM heeft zich gemotiveerd op het standpunt gesteld, dat voldoende aanwijzingen bestaan dat de veroordeelde ex-premier Schotte zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten en dat hij zodoende wederrechtelijk het bedrag van 822.640 dollar heeft verkregen.

In het recente vonnis, waarmee Schotte wordt ‘geplukt’ voor 1.8 miljoen gulden en anders drie maanden hechtenis, is er uitvoerig aandacht voor die overmaking van 822.640 dollar met de opvallende omschrijving ‘acquisitie Playa Abou’. Deze omschrijving verwijst expliciet naar een aankoop in het gebied tussen de Grote Knip en de Kleine Knip op Curaçao.

Het Antilliaans Dagblad publiceert in een serie artikelen over deze bijzondere transactie. Vandaag verscheen het eerste deel.

Eerst iets over Nobrand Ltd. Schotte heeft over het oprichten van deze Ltd. en het openen van een rekening gecommuniceerd met de UBS-bank in Genève. Op 30 juli 2008 is Nobrand Ltd. opgericht onder de wetgeving van de Marshalleilanden. Schotte is daarvan de (enige) benificial owner.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten