vrijdag 28 september 2018

Suriname en Rusland tekenen in marge 73e Algemene Vergadering VN twee overeenkomsten

Russische minister Sergei Lavrov bezoekt nog dit jaar Suriname

(Bron foto: NII)

Met het oog op versterking van de banden met bilaterale partners en de noodzakelijke diversificatie van de economie, heeft minister van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack-Beighle woensdag in de marge van de 73e sessie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een bilateraal onderhoud gehad met haar ambtgenoot van de Russische Federatie, Sergei Lavrov. Dit bericht het Nationaal Informatie Instituut (NII) vandaag, vrijdag 28 september 2018.

Tegen de achtergrond van een belangrijk onderdeel van het buitenlands beleid, is Suriname gericht gesteld op het uitdiepen van haar relatie met de BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, Zuid-Afrika).

Tijdens het bilateraal onderhoud vond de ondertekening van twee overeenkomsten plaats. De overeenkomsten zijn gericht op  reguliere politieke consultaties tussen de beide ministeries van Buitenlandse Zaken en het reguleren van het visum-vrij personenverkeer tussen Suriname en Rusland.

Met de ondertekening van de visum-vrije overeenkomst met Suriname, heeft de Russische Federatie nu met alle landen in Zuid-Amerika visumvrij verkeer geregeld.

Ook kwam aan de orde, de noodzaak voor het leggen van een juridische basis voor het creëren van voorwaarden, ter bevordering van de economische betrekkingen. Met name wordt gedacht aan het aangaan van overeenkomsten voor het promoten van investeringen en vermijden van dubbele belasting.

De minister van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie zal dit jaar nog een bezoek brengen aan Suriname. Ook zullen de regeringen van de twee landen werken aan een ontmoeting tussen hun respectieve staatshoofden in 2019.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten