vrijdag 28 september 2018

Ministerie van SoZaVo wil met 'Sori yu'-campagne mensen met een beperking in kaart brengen

'Mensen met beperking zijn deel van samenleving en maken aanspraak op adequate zorg en welzijn'

(Bron foto: NII)
 
Om de herregistratie van mensen met een beperking te realiseren is het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) woensdag gestart met de 'Sori yu'-campagne. SoZaVo wil met deze campagne het aantal mensen met een beperking in kaart te brengen en data verzamelen over deze groep. De verkregen informatie zal gebruikt worden om beleid te maken en positieverbetering te bewerkstelligen voor mensen met een beperking, aldus het Nationaal Informatie Instituut, NII, donderdag 27 september 2018, in een persbericht. 

Sandra Gezius, waarnemend hoofd van de dienst Mensen met een Beperking, zegt dat er voor het thema 'Sori yu' is gekozen, omdat de mens met een beperking zichtbaar moet zijn voor de overheid. 'Mensen met een beperking zijn deel van onze samenleving en maken aanspraak op adequate zorg en welzijn', aldus Gezius. 'Het registratieproces is van eminent belang ivoor de dataverzameling om zodoende beleid uit te stippelen. Dataverzameling schept betere analysemogelijkheden.'

Om de campagne te laten slagen is het ministerie al begonnen met het digitaliseren van het cliëntenbestand.

'We zijn sinds 2015 gestart met het digitaliseren en wij juichen de herregistratie toe', zegt Martin Veldkamp van het onderdirectoraat Kategoriaal Maatschappelijk Werk, waaronder de dienst Mensen met een Beperking valt.

Personen met een beperking kunnen zich (laten) registreren bij de dienst die gevestigd is op het terrein van de Esther Stichting of bij de districtsafdelingen van SoZaVo. De 'Sori Yu'- campagne duurt tot en met december.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten