vrijdag 28 september 2018

Fundashon Foko, Curaçao Gay Pro en Igualdat Kòrsou komen met wetsontwerp homohuwelijk

Organisaties overhandigen wetsvoorstel tijdens opening van de Curaçao Pride


Fundashon Foko, Curaçao Gay Pro en de Igualdat Kòrsou hebben gisteren, tijdens de opening van de Curaçao Pride, een ontwerp aan parlementariër Giselle Mc William overhandigd voor een Landsverordening openstelling huwelijk. De belangenorganisaties stellen dat een grote groep van de Curaçaose bevolking wordt uitgesloten van het recht om te mogen trouwen, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 28 september 2018.

'Het onderscheid dat de wet maakt, geeft de indruk dat relaties tussen paren van gelijk geslacht minder waarde zijn dan die van heterostellen. Voor die discriminatoire behandeling bestaat geen rechtvaardiging', aldus Igualdat in een persbericht.



'Personen die gelijke plichten hebben, zoals het betalen van belasting en bijdragen aan sociale premies, behoren ook op dezelfde rechten te kunnen rekenen. Ook personen van de LGBTQ+- gemeenschap verdienen dat hun menselijke waardigheid volledig door de wet wordt erkend', vindt de organisatie, die stelt dat ook hún relaties bevestiging en bescherming verdienen, wat door middel van het huwelijk geboden kan worden.

De officiële opening van de Curaçao Pride vond gisteren plaats in hartje Willemstad. Deelnemers liepen tijdens de Pride Walk, veelal gehuld in regenboogkleuren, van Riffort naar het Wilhelminaplein, waar de opening werd verricht door minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) Marilyn Alcalá-Wallé.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten