vrijdag 28 september 2018

Assembleelid Gajadien (VHP) hekelt houding Alcoa/Suralco

VHP-fractie wil in kwestie-Alcoa openheid van alle afspraken met Suriname


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) keurt de houding van Alcoa/Suralco af. Er is volgens hem weer niet concreet ingegaan op wat er is gevraagd. Hij en zijn fractiegenote Krishna Mathoera willen openheid van alle zaken welke tot nu toe zijn afgesproken met Suriname. Dat bericht Starnieuws vandaag, vrijdag 28 september 2018.

Er wordt in een brief van Alcoa/Suralco, die de twee Assembleeleden hebben ontvangen, verwezen naar wat afgesproken is met de overheid. Gajadien merkt wel op, dat Alcoa duidelijk maakt dat het traject van onderhandeling door de regering is bepaald en dat de presidentiële onderhandelingscommissie beslist heeft dat de bestaande operaties niet rendabel waren en dat zij toestemming heeft gegeven voor ontmanteling van de raffinaderij. De brief is getekend door Ruben Halfhuid, directeur van Suralco.

De politicus ziet een opzet vanuit Alcoa/Suralco om te antwoorden, nadat definitieve concepten afgerond zijn met de regering en na het bezoek van de vicepresident van de Alcoa, Robert Baer, recentelijk aan Suriname. Baer heeft onlangs het bedrijfsleven en enkele experts volgens Gajadien oppervlakkig geïnformeerd om zo te voldoen aan de verplichtingen voor het beursgenoteerde bedrijf.

'Ik vind het ook jammer dat de Assembleeleden nog niet beschikken over de ingediende documenten door de regering', zegt Gajadien.

'Wel hebben wij reeds de concept machtigingswet ontvangen en een wet om een regeling te treffen voor schadeloosstelling van degenen die als gevolg van bauxietontginning door Suralco, Alcoa Mineral of Suriname (AMS), of hun rechtsvoorgangers, in hun belang zijn getroffen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten