zaterdag 29 september 2018

In Ecuador halen meer dan 52.000 vrijwilligers ruim 119 ton afval uit waterbronnen

Afval bestaat voornamelijk plastic en sigarettenpeuken...



In Ecuador hebben meer dan 52.000 vrijwilligers meer dan 119 ton afval verzameld dat de waterbronnen van het land heeft vervuild. Het 'Acci贸n por el Planeta'-programma van het ministerie van Milieu heeft tot doel rivieren, meren, lagunes, stranden en andere waterbronnen schoon te maken. 

Duizenden vrijwilligers, waaronder studenten, ambtenaren en mensen uit verschillende regio's van het land, hebben meer dan 1.145 kilometer afgelegd om meer dan 119 ton afval te verzamelen, voornamelijk plastic en sigarettenpeuken. Het teruggewonnen afval wordt geclassificeerd, behandeld of gerecycled door lokale overheidsinstanties.

Volgens Humberto Cholango, de minister van Milieu, is het belangrijkste idee van het project om 'het doel te bereiken om ervoor te zorgen dat al onze burgers in een gezonde en ecologisch evenwichtige omgeving leven, in harmonie met de natuur.'



'We hebben een planeet verzadigd door plastic, dat honderden jaren nodig heeft om te degraderen en daarom doen we vandaag een positieve actie voor de planeet en onze watervoorraden', zei minister van Onderwijs Fander Falconi.

Dit is het achtste opeenvolgende jaar, dat Ecuador de schoonmaakcampagne heeft uitgevoerd, die ook het bewustzijn van het belang van de watervoorraden en het maritieme leven bevordert.

(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten