zaterdag 29 september 2018

Wereldbank doet in oktober en november onderzoek naar obstakels voor bedrijfsleven

Onderzoek wordt uitgevoerd Surinaams bedrijf Equal Chances @ Green Development


De Wereldbank doet in oktober en november onderzoek naar de obstakels die het Surinaamse bedrijfsleven anno 2018 ondervindt. De resultaten zullen vastgelegd worden in een rapport. Voor het onderzoek zullen 360 bedrijven, worden geïnterviewd. De antwoorden zullen volstrekt anoniem verwerkt worden. Dit meldt Starnieuws vandaag, zaterdag 29 september 2018.

In 2010 deed de Wereldbank dit onderzoek voor de eerste keer in Suriname. De voornaamste obstakels voor het bedrijfsleven in 2010 waren: gebrek aan goed opgeleid kader (aangegeven door 30% van de bedrijven); regulering rondom de import (16%) en toegang tot financiering (14%).

 
Het onderzoek van de Bank wordt wereldwijd in 139 landen gedaan; waaronder de meeste Latijns Amerikaanse en Caribische (LAC) landen.

In 2010 scoorde Suriname op de meeste gebieden ongunstiger dan haar LAC-buurlanden, maar er waren ook een paar vlakken waarop ons land beter presteerde. Zo ondervond het bedrijfsleven in Suriname beduidend meer last van te weinig kader dan onze buren, maar was er tegelijkertijd minder verlies door diefstallen en misdaad dan om ons heen, meldt Equal Chances @ Green Development (ECGD), die is aangetrokken voor het doen van het onderzoek.

De voorzitster van het Suriname Business Forum, Marion Stekkel, vindt de enquête van groot belang voor het bedrijfsleven. 'Ons land heeft goed onderzoek nodig om ons beleid te bepalen.Wij zoeken vaak naar zulke belangrijke statistieken. Met onderbouwde cijfers kunnen we aantonen wat de prioriteiten zijn die door het bedrijfsleven worden aangegeven.'

Naast obstakels legt de enquête achtergrondinformatie vast over onder andere de grootte van de bedrijven en het aantal participerende vrouwen in het management. Ook vragen over export, innovatie, het aantal werknemers en de verkoop, worden in het gemiddelde landelijke resultaat verwerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten